Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис недоволен от поведението на Мазепин

Норис недоволен от поведението на Мазепин

2195
0
Ландо Норис
Ландо Норси, снимка Макларън

Ландо Норис завърши квалификацията за Гран при на Испания на девета позиция. Британецът остана зад своя съотборник Даниел Рикиардо. Според него една от причините за този резултат е проблем с Никита Мазепин в първия сегмент от квалификацията. Руснакът блокира Норис зад себе си, като по този начин британецът унищожи един комплект меки гуми и провали бързата си обиколка.

Двамата състезатели бяха привикани при стюардите. Пилотът на Хаас получи наказание от три места на стартовата решетка и една наказателна точка. Това няма да повлияе на резултата му в квалификацията, който е двадесета позиция.

„Мазепин ми провали квалификацията. Колата бе добра. Свърших добра работа, но не съм доволен от деветата позиция. Бях задържан твърде много време в Q1. По този начин унищожих един комплект гуми софт и се наложи да мина през бокса. Разликите бяха много малки и всяка грешка се наказваше. Във финалния сегмент разполагах само с един чифт гуми и това ми попречи да запиша по-добро постижение. Вярвам, че можеше да съм на пето или шесто място“, заяви Норис.

Друг проблем за Ландо бе завъртането на Серхио Перес. Това предизвика развяването на жълти флагове, което накара всички пилоти, които са наоколо да върнат газта.  Също така  мексиканецът донесе на пистата чакъл, който направи сцеплението много по-лошо.

„Имаше малко чакъл на тринадесети завой. Някой спомена, че Перес се е завъртял на това място. Аз минах веднага след него когато развяха жълти флагове и бях принуден да върна газта“, завърши Ландо Норис.