Начало Избрани Норис: Определено направихме стъпка напред благодарение на новите части

Норис: Определено направихме стъпка напред благодарение на новите части

660
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис снимка Макларън

Ландо Норис бе доволен от представянето си по време на петъчния ден в Сингапур. Пилотът на Макларън похвали новите части в своя автомобил и вярва, че неговият тим е направил стъпка напред.

Макларън представи сериозен пакет с актуализации в Сингапур. Той обаче е само в колата на Норис, тъй като британският тим не успя да произведе достатъчно части за колата на Оскар Пиастри. Австралиецът ще получи обновленията следващия уикенд в Япония.

Целта на подобрения в колата на Макларън бяха подобряване на представянето в бавните завои. Трасето в Сингапур е известно именно с тези си характеристики/

Норис даде четвърто време в първата свободна тренировка на пистата в Сингапур. Британецът показа добра скорост на бавното улично трасе. Във вечерната сесия Норис даде шесто време и изпревари състезателите на Ред Бул Серхио Перес и Макс Верстапен

„Мисля, че беше разумен първи ден от уикенда в Сингапур“, каза Норис. „Беше добре да получим новите части на колата и всичко изглежда положително от тази страна.“

„Определено направихме стъпка напред благодарение на новите части. Те работят по начина, по който трябва да работят, което е добре“, добави пилотът на Макларън.

Норис призна, че е направил няколко грешки, които са му коствали ценно време. Британецът вярва, че може да подобри представянето си в остатъка от уикенда.

„Това е доста добро подобрение от страна на екипа. Всички във фабриката направиха всичко, което е трябвало да направят. Това е много добре свършена работа от страна на екипа, която ни позволи да получи ъпгрейда тук и всичко да работи както трябва“. каза още Норис.

Пилотът на Макларън призна, че темпото на тима е добро, макар да не е равностойно с това на Ферари.

„Мисля, че темпото е ни разумно. Може да не сме толкова силни колкото Ферари, но в противен случай сме в добра битка за добра позиция. Всъщност вярвам, че сме твърде далеч от Ферари. Те са изключително добри в бавните [завои] и почти всичко останало. Но от друга страна не сме толкова далеч от останалите. Можем да се борим с Мерцедес, Ред Бул и Астън Мартин, стига да направим една мега обиколка в квалификацията“, завърши Ландо Норис.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри не намери място в топ 10 и в двете петъчни сесии. Австралиецът разучаваше трасето и трупаше повече километри зад гърба си.

„Вчера приключи първият ми ден в Сингапур. Има много неща за учене“, каза Пиастри. „Това е една трудна писта. Смятам, че имаме малко работа за вършене по колата и малко работа от пилотска гледна точка. Все пак определено научих много. Мисля, че ще сме в по-добра позиция, след като натрупаме още опит. Все още има много неща, които трябва да се свършат до края на уикенда“, добави пилотът на Макларън.