Начало Избрани Норис: Работим усилено, за да намерим възможно най-добрите настройки на автомобила

Норис: Работим усилено, за да намерим възможно най-добрите настройки на автомобила

305
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Венелин Николов

Ландо Норис имаше приличен първи ден от състезателния уикенд в Канада. Пилотът на Макларън завърши на 13-то място след финала на втората свободна тренировка на пистата Жил Вилньов и като цяло бе доволен от представянето си. Норис каза, че неговият екип работи усилено, за да намери най-добрите настройки на автомобила.

Норис не записа време в първата свободна тренировка. Сесията на практика продължи около 5 минути заради технически проблеми, свързани със системата за видеонаблюдение. Във втората тренировка Норис направи общо 40 обиколки и завърши на 13-та позиция

„Имахме добър петъчен ден. Всъщност беше добре да излезем в тези толкова смесени условия“, сподели Норис.

„Работим усилено, за да намерим възможно най-добрите настройки на автомобила. Най-важното нещо е да имаш добре балансиран автомобил. Той ти помага да се чувстваш максимално комфортно зад волана“, продължи Норис. „Продължаваме да правим малки стъпки напред. Ще продължим правим това и ще работим усилено за добър резултат в квалификацията“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри даде шесто време в FP1 в Канада и 11-то в FP2.  Австралиецът също бе доволен от представянето си и отново посочи малките разлики в средата на колоната.

„Имахме прилична сесия в петък следобед. Изглеждаше, че сме доста стабилни и темпото изглеждаше разумно“, коментира Пиастри. Пилотът на Макларън кара за първи път на пистата Жил Вилньов.

„Пистата е забавна и много неравна, но ми хареса да прекарам известно време на нея. В края на вчерашния ден времето се влоши доста внезапно, което ни даде възможност да опитаме обиколки в мокро време. Ще видим какво ще се случи през останалата част от уикенда. Бих казал, че началото е доста окуражаващо“, добави състезателят на Макларън.

Андреа Стела също сподели впечатленият си от първия ден от състезателния уикенд в Монреал. Шефът на Макларън потвърди, че екипът му е успял да изпълни голяма част от програмата си в петък и да придобие добра представа за потенциала на болида Макларън MCL60.

„Не успяхме да направим всичко, което искахме. Въпреки това смятам, че успяхме да разберем добре потенциала за представяне, посоката на настройките и поведението на гумите“, заяви Стела.

„Дъждът в края на FP2 ни позволи да проверим и гумите интермедия. Така в крайна сметка събрахме доста информация от вчерашните тренировки. Ще проучим всичко това и ще се опитаме да се подготвим за всичко, с което ще се е сблъскаме в квалификацията и състезанието“, завърши шефът на Макларън.