Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Ред Бул има най-бързата кола, защо се оплакват? Могат да си...

Норис: Ред Бул има най-бързата кола, защо се оплакват? Могат да си позволят да намалят и да загубят десета

3155
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Спас Генев

Ландо Норис бе много щастлив, че се класира четвърти в квалификацията за Гран при на Австрия. Само британският пилот на Макларън е с новостите за MCL60. Той бе в толкова добро настроение, че дори закачи пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес, които бяха много недоволни от строгостта на стюардите към спазване ограниченията на пистата.

„Те имат най-бързата кола, защо се оплакват? Тук е едно и също от години. Не бих казал, че днес ситуацията с нещо се различаваше. Ние обаче сме пилоти и постоянно се оплакваме, което е особено просто при наличието на такъв проблем. Един състезател не иска да мисли във всеки отделен завой къде са ограниченията, но се налагат и компромиси. Трябва да си казваш и да си напомняш да намаляваш, което по принцип никой от нас не обича“, заяви състезателят на Макларън.

„Но според мен болидите на Ред Бул са достатъчно бързи, за да могат да си го позволят и да загубят десета от секундата“, засмя се Норис

„Аз съм супер щастлив с четвъртото място. Беше една от най-добрите ни квалификации за сезона. Усещането в колата бе добро, имах сериозна увереност и постепенно трупах още в сесията. Тимът свърши страхотна работа да подготви новостите още за това състезание и те помогнаха много днес. Мисля, че дори можех да съм още малко по-бърз, тъй като допуснах малка грешка в последния завой. Това вероятно ми коства трето място и ми донесе известно разочарование. Но при всички случаи си взимам четвъртото място!“, каза още Норис.

Съотборникът му Оскар Пиастри остана 13-ти. Австралиецът също бе с изтрито време в квалификацията.

„Ако не ми бяха анулирали обиколката, щях да съм в Q3. Темпото ме много окуражаващо и за мен, и за Ландо. Новостите изглеждат обещаващо. Утре ще опитаме отново да вляза в топ 10, както и да вземем точки в неделя“, допълни Пиастри.

От Макларън пък съобщиха също така, че са упражнили правото си да поискат преразглеждане наказанието на Норис от Канада. Там той получи 5 секунди за неспортсменско поведение. Още в Монреал шефът на тима Андреа Стела изрази огромната изненада на тима. След проучване на ситуацията и разговори със стюардите в екипа са стигнали до решение да опитат да обжалват.