Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само Норис ще е с новостите на Макларън в Австрия

Само Норис ще е с новостите на Макларън в Австрия

385
0
Ландо Норис, Уилямс Джоузеф
снимка: Макларън

Само болидът на Ландо Норис ще е с новостите, които отборът на Макларън въвежда този уикенд в Австрия. За Гран при на Великобритания след седмица и Оскар Пиастри ще получи най-новите елементи за MCL60.

Още преди началото на сезон 2023 във Формула 1 от Макларън обявиха, че са допуснали грешки при създаването на болида. Първото сериозно обновление дойде в Баку, Азербайджан. Най-големият пакет след това е разделен на няколко части. На пистата Ред Бул Ринг Макларън има нов под, променени кутии за радиаторите и допълнителни компоненти по автомобила. На Силвърстоун и на Хунгароринг в Унгария ще има още някои нови неща, но промените няма да са толкова големи. Причините, поради които Норис пръв получава новостите, са, че е значително по-опитен от австралийския си съотборник, а е и на по-предна позиция в генералното класиране. Британският пилот е 11-ти, а съекипникът му – 14-ти в подреждането на състезателите досега.

„Отборът успя с един комплект за този уикенд, което е страхотна работа от тяхна страна“, посочи Пиастри.

„Всъщност планът бе всичко да излезе на писта в Силвърстоун“, потвърди и Норис. „Фактът, че част от нововъведенията са готови сега, вече е добра стъпка напред.“

Норис сподели при срещите си с медиите също така, че отново е бил жертва на грабеж. Този път крадци са влезли във вилата му в Майорка, докато бил на ресторант с приятели.

„Бяха откраднати различни неща. Някои скъпи, други не. Разследването все още продължава, така че не мога да споделя кой знае какво“, каза Норис.

Британският пилот бе ограбен преди близо две години, тръгвайки си след финала на Евро 2020. Турнирът бе отложен с година заради пандемията от COVID-19 и се проведе през лятото на 2021 г. Финалът между Италия и Англия се проведе на стадион Уембли в Лондон. Норис изгледа мача, а след като си е тръгнал е бил нападнат, приближавайки се до колата си. Тогава му бе откраднат часовник на стойност 40 000 паунда.