Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: С Макс сме много добри приятели, Пиастри: Едва не отпаднахме в...

Норис: С Макс сме много добри приятели, Пиастри: Едва не отпаднахме в Q1, а в Q2 и Q3 колата беше като ракета

2059
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Пирели

Макларън поднесе голямата изненада в квалификацията за Гран при на Великобритания. Пилотите на тима от Уокинг Ландо Норис и Оскар Пиастри се класираха втори и трети на стартовата решетка за домашната надпревара на екипа си.

Норис заяви, че не се притеснява от старта от първа редица до Макс Верстапен.

„Мисля, че Макс сме много добри приятели. Израснали сме не точно заедно – никога не сме се състезавали един срещу друг, докато не стигнахме до Формула 1, но сме от едно и също поколение. Според мен винаги сме се разбирали. Смятам, че имаме подобна настройка към работата си“, сподели Норис

„Когато обаче сложиш каската, някак си забравяш за всичко останало. Според мен имаме нужното количество респект на пистата. Дори там пилотите могат да се разбират. Просто с шлема на главата всеки от нас, той включително, иска да победи всички останали. Аз също“, каза още Норис.

„Отношенията на и извън пистата лесно могат да се разграничат. Ако се наложи да е агресивен или да направи нещо, което отстрани не изглежда приятно, то Макс ще го стори. Сигурен съм, че когато моят момент дойде – и вероятно няма да е утре, но когато дойде нашето време, когато се състезаваме за победи и шампионати, ще го притиснем малко повече“, допълни британският пилот.

За Пиастри това е първо класиране в топ 3 на сесия за разпределение местата на грида за Гран при състезание.

„Много, много, много съм щастлив. Каква квалификация! Едва не отпаднахме в Q1, а в Q2 и Q3 колата беше като ракета. Накрая успях да направя добър тур. Невероятен резултат за целия отбор. Страхотно е и двамата да сме толкова напред“, каза Пиастри

„Вчерашният ден бе малко сложен. Бях убеден, че сме малко по-бързи, отколкото изглеждаше. Днес свършихме по-добра работа. По принцип се справяме по-силно в такива условия. И досега имаше някои чудесни моменти. Но да стигнем до Q3 и да запишем подобен резултат е мега постижение. Имаме нови неща по колата и те работят наистина добре“, допълни австралиецът.

Макларън започна да работи по обновяване на MCL60 още отпреди началото на сезона. В Австрия малко преди предварително планирания момент тимът извади няколко ключови новости. На пистата Ред Бул Ринг обаче само Норис бе с тях. На Силвърстоун вече и двете коли са с последната спецификация на колата.