Начало Избрани Норис съжалява за трудностите по време на изпитанията в Бахрейн

Норис съжалява за трудностите по време на изпитанията в Бахрейн

1032
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Пирели

Ландо Норис съжалява за трудностите по време на предсезонните тестове в Бахрейн. Пилотът на Макларън преживя много тежки изпитания на пистата Сахир. Британецът трябваше да бъде сам на трасето, тъй като неговият съотборник Даниел Рикиардо даде положителен тест за COVID-19 и не взе участие в нито един от трите дни на тестове.

Макларън се отправи към Сахир след силно представяне в първия тест на пистата Каталуния. За съжаление проблем със спирачните апарати подкопаваше пробега на британския отбор в Бахрейн.

Това не попречи на Норис да направи редица кратки серии с обиколки, докато отборът се опитваше да отстрани проблема с прегряващите спирачки. Това препятствие попречи на Макларън да оцени състезателното си темпо и износването на новите 18-инчови гуми на Пирели.

„Тестовете не преминаха според нашите очаквания“, каза Норис, който имаше заслуга за 200-те обиколки на своя отбор.

„Програмата ни в Бахрейн беше доста ограничена. Мисля, че Барселона имахме добро темпо. Тук се сблъскахме с доста повече проблеми, които ограничиха броя на обиколките, които направихме.“

„Имахме сериозни проблеми, особено при дългите пробези. Затова направихме редица кратки серии с обиколки.“

„Едва ли ще сме напълно подготвени за първото състезания за сезона. Положението не е много добре, но се справяме с всички затруднения. Постигаме някакъв напредък, но определено не сме в позицията, в която искаме да бъдем.“

Макларън не успя да отстрани проблемите със спирачките до края на третия ден изпитания. Норис е оптимист, че проблемът ще бъде решен до състезанието следващия уикенд. Въпреки това той призна, че това не е лесна процедура.

Екипът постигна добър напредък по отношение на проблемите, които имахме. Все още има много неща, които трябва да подобрим, за да можем да се състезаваме следващата седмица. Разбрахме по-добре автомобила и ще се опитаме да приложим всичко това през следващата седмица. Искаме да подобрим всичко в първото състезание за сезона. През тези дни научихме много и се възползвахме максимално от това, което е най-важно„, завърши Ландо Норис.

След положителния старт в Барселона, имахме много труден тест в Бахрейн. Работата ни бе затруднена поради проблем с предния мост. Ограниченията във времето не ни позволиха да решим напълно това препятствие. За щастие успяхме да напреднем, въпреки ограничението в броя на обиколките, които можехме да направим. Продължихме да подобряваме разбирането си за автомобила и да постигаме по-добри резултати в хода на изпитанията. Целта е да решим напълно този проблем преди Гран при на Бахрейн следващия уикенд“, заяви шефът на Макларън Андреас Зайдл. 

В края на вчерашния ден Макларън обяви привличането на Колтън Херта. Американецът ще изпълнява ролята на тестов и развоен пилот.