Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис се надява да продължи доброто си представяне и на Монца

Норис се надява да продължи доброто си представяне и на Монца

1137
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис коментира предстоящия рейс уикенд в Монца. Пилотът на Макларън се надява да продължи доброто си представяне и да се бори за победата. Британецът обаче не се определя за абсолютен фаворит и очаква сериозна битка с някои съперници.

Норис се намира в изключителна форма. Младият британец спечели последния старт в Нидерландия с огромна разлика спрямо Макс Верстапен. Това беше доста ясно послание, че Норис вече е претендент за титлата и е готов да се пребори с нидерландеца до края на сезона

Този уикенд F1 се отправя към последния европейски старт за сезона в Монца. Историческото трасе е коренно различно спрямо това преди седмица. Тук има множество дълги прави, шикани и малки завои. Тези характеристики могат да не паснат толкова добре на машината на Макларън. Но от друга страна, отборът от Уокинг вече доказа, че разполага с болид, който е конкурентен на всякакви писти.

Норис участва в последните пет издания на Гран при на Италия. Най-добрият му резултат е второ място пред 2021 г. Този уикенд той се надява да изравни това постижение и дори да го подобри.

„Развълнуван съм, че ще отида на Монца като двукратен победител в Гран при. Това беше чудесен начин да започнем втората част на сезон 2024. Надявам се да пренесем тази инерция и през този уикенд и да продължим да намаляваме разликите в шампионата“, сподели Норис.

„Монца е писта, на която съм се справял добре в миналото. Това е и най-бързата писта в календара, което я прави още по-забавна. Направихме подготовката си и прегледахме какво можем да направим още по-добре, за да си осигурим повече победи в бъдеще. Сега сме свели глави и сме готови да донесем още добри точки за тима“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри има добри спомени от Монца. Австралиецът спечели основното състезание във Формула 2 преди три години. Миналия сезон той финишира 12-ти и водеше битка с Норис в определен момент от надпреварата

„Отборът се представи много силно миналата седмица. Сега сме готови да повторим всичко този уикенд в Монца. Прегледахме уроците си от Зандвоорт, за да видим какво можем да пренесем в този уикенд. Разполагаме с много бърз автомобил, което ще направи уикенда още по-вълнуващ“, каза Пиастри.

„Състезавал съм се на Монца няколко пъти в юношеските серии. Това е място, което много от нас харесват заради бързината му. Много се радвам, че отново ще се състезавам пред италианските фенове, тъй като тук цари много добра атмосфера. Имаме чудесна възможност да завършим двойния уикенд по най-добрия възможен начин“, допълни състезателят на Макларън.

Макларън е вторият най-успешен конструктор в Гран при на Италия. Отборът има общо 11 победи на Монца, Последната от тях е дело на Даниел Рикиардо през сезон 2021. Този уикенд Макларън ще опита да запише още един успех на това трасе.

„След невероятно силния резултат на Ландо и Оскар в Зандвоорт, сега веднага насочваме вниманието си към предстоящия състезателен уикенд. Гран при на Италия е едно от най-очакваните състезания в календара“, коментира Андреа Стела.

„Екипът е конструирал и доставил автомобил, който се оказва изключително конкурентоспособен. Разполагаме с всичко необходимо, за да се представим добре. Tрябва да се уверим, че оставаме здраво стъпили на земята и постоянно се подобряваме, за да сме в най-добрата позиция да продължим да се борим за победи и подиуми. Знаем, че това няма да е лесно. Изключително сме мотивирани за оставащите състезания до края на сезона“, добави директорът на Макларън.