Начало Избрани Норис се надява на добър резултат в домашната си Гран при

Норис се надява на добър резултат в домашната си Гран при

377
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис очаква с нетърпение домашната си Гран при на Великобритания. Пилотът на Макларън се надява да запише добър резултат на пистата „Силвърстоун“ и да зарадва всички свои сънародници по трибуните.

Норис има общо пет участия на пистата Силвърстоун. 24-годишният състезател завърши в зоната на точките във всичките си домашни надпревари. Изключение прави сезон 2019, когато остана 11-ти. Най-доброто постижение на Норис във Великобритания е четвърто място през сезон 2021. Миналата година той остана шести в домашната си Гран при на Силвърстоун и спечели 8 точки

Този уикенд Норис ще кара автомобил, който е със специална разцветка. Младият британец призна, че вече няколко години е убеждавал Зак Браун да разреши на тима да използва специално оцветяване върху болида. Главният изпълнителен директор на Макларън в крайна сметка изпълни молбата на Норис. Следователно екипът от Уокинг ще използва част от ливреята, която бе върху болидите в периода 2006-2014 г.

„Силвърстоун, да започваме! Това е моето домашно състезание, домашното състезание на отбора и един от любимите ми уикенди през цялата година. Феновете тук са невероятни. Затова нямам търпение да видя цялата папая в тълпата, особено с невероятната ливрея на Google Chrome, с която е украсен автомобилът този уикенд“, сподели Норис.

„Четвъртото място в Австрия беше толкова добър момент за всички. Автомобилът се чувстваше добре и ми беше приятно да се състезавам с някои от водещите пилоти. Искам още веднъж да благодаря на екипа в завода за усърдната работа по този пакет за обновяване“, продължи Норис. „Върнах се в симулатора, за да се подготвя за уикенда. Работих върху по-нататъшното оптимизиране на пакета за ъпгрейд. Развълнуван съм, че ще мога да прекарам повече време в автомобила през уикенда. Въпреки че имаме още много работа, се надявам да завършим двубоя с успех и да спечелим още точки за Макларън“, добави Ландо Норис.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри ще запише първото си участие на Силвърстоун с болид от F1. Австралиецът познава британското трасе от времето си в F3 и F2 и дори се качи на подиума през 2021 г.

„Наистина съм развълнуван за първото домашно състезание с Макларън. Всички в отбора го очакват с нетърпение и ще бъде страхотно да видим всички фенове на екипа там“, каза Пиастри.

„Австрия беше горчива, но беше окуражаващо да се видят подобренията с ъпгрейдите и отборът да спечели някои добри точки. Тази седмица прекарах известно време симулатора в Уокинг. Очаквам с нетърпение да видя как ще се чувства новият пакет на пистата. Ще изглеждаме добре заради специалната ливрея на Google Chrome. Надявам да изкараме още един положителен уикенд и да донесем някои точки у дома“, добави състезателят на Макларън.

Макларън е вторият най-успешен конструктор на Силвърстоун. Британският отбор има общо 12 победи на легендарното британско трасе. Последният от тях е дело на Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион триумфира в хаотичната и дъждовна Гран при на Великобритания 2008. Разбира се, Макларън няма как да се бори за победата този уикенд, но поне ще опита да запише силен резултат. Шефът на тима Андреа Стела потвърди, че подобренията в MCL60 ще бъдат монтирани и в болида на Пиастри

„Целият отбор очаква с нетърпение домашното състезание на Силвърстоун и излизането на пистата пред родните фенове. За много от тях това е единствената възможност да видят нашите автомобили на живо на пистата“, каза Андреа Стела.

„Връщаме се от Австрия с 12 точки, което е много добър резултат за нашия отбор. Беше хубаво да се види, че подобренията се представят добре в автомобила на Ландо Норис. Същите подобрения ще бъдат монтирани и в автомобила на Оскар.“

„Оставаме фокусирани и реалистични и стъпили на земята, независимо от окуражаващия и положителен резултат в Австрия. Най-важното е да продължавате да вървите напред и да се развивате, макар и малко по малко. Силвърстоун е много по-различна писта от тази в Австрия. Ние очевидно се надяваме да постигнем още един добър резултат на пистата, която донесе толкова много радост на всички фенове и състезатели от F1 през годините“, допълни шефът на Макларън.