Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис се надява на още един подиум в Сузука

Норис се надява на още един подиум в Сузука

732
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис финишира трети в квалификацията на Сузука. Пилотът на Макларън показа много добра скорост на бързото и тясно японско трасе. Норис се надява на силно темпо в състезанието и ново качване на подиума.

Норис започна по много силен начин втория ден от състезателния уикенд в Япония. Британецът даде шесто време в последната свободна тренировка. Условията в сесията бяха по-добри в сравнение с тези през целия петъчен ден.

Пилотът на Макларън показа много добра скорост и прескочи първите два сегмента от днешната квалификация. Младият британец дори бе смятан за един от най-сериозните съперници на Макс Верстапен и Серхио Перес в борбата за полпозишъна

Норис даде трето време след приключването на Q3. Пилотът на Макларън не успя да отговори на колегите си от Ред Бул. От друга страна той изпревари пилотите на Ферари, Мерцедес и Астън Марин, както и съотборника си Оскар Пиастри. По този начин утре той ще потегли зад двете коли на Ред Бул.

Запитан колко приятно е отново да бъдеш в челото, Норис каза следното: „Винаги е вълнуващо. Не получава много такива шансове, но днес имах добър автомобил. Можех да се боря за челни позиции. Направих няколко добри обиколки, особено в Q3 и съм много доволен от днешния ден.“

„Винаги е приятно тук пред японските фенове. Това е добър резултат за нас като отбор. Миналата година също се представихме доста силно, както и в предишното състезание. Радвам се, че все още сме на това място“, обясни пилотът на Макларън.

Норис финишира на второ място в последното издание на Гран при на Япония. 24-годишният пилот се надява на нов подиум в утрешната надпревара на Сузука.

„Разбира се, че искам подиум. През целия уикенд имахме добър автомобил. Направихме няколко добри стъпки напред. Опитваме се да настигнем двата Ред Бул-а, но те вършат добра работа, целият им отбор върши добра работа, така че всичко е честна игра“, каза Норис.

„Ние работим усилено от толкова време. Упоритата работа се отплаща бавно, така че ще продължим да натискаме. Днешният ден е добро начало, но утре трябва да се свърши основната работа“, завърши Ландо Норис.

Другият пилот на Макларън Оскар Пиастри трябваше да се задоволи с шестата позиция на стартовата решетка. Австралиецът смята, че квалификацията за него е започнала много по-добре, отколкото е завършила. Пиастри имаше близка среща с Джордж Ръсел по време на Q1

„Q1 изглеждаше доста конкурентна и силна за мен, Q2 – не чак толкова. В Q3 беше подобна история“, обясни Пиастри.  „Мисля, че просто загубих малко ритъм в Q2 и така и не го намерих отново. Ще бъде интересно да видим къде можех да се подобря.“

Попитан за шансовете си да се качи на подиума в неделя, той каза следното. „Да, мисля, че имам шансове. От началото на тази година състезателното ни темпо е доста силно.“

„Нашият автомобил явно е доста конкурентоспособен тук, но такива са и тези около нас. Стратегията може да бъде голям фактор утре, както и времето. Нека да видим какво можем да направим“, добави пилотът на Макларън, който днес празнува своя 23-ти рожден ден.