Начало Избрани Норис: Смятам, че имахме проблем със задвижващата система във втората тренировка

Норис: Смятам, че имахме проблем със задвижващата система във втората тренировка

377
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Спас Генев

Ландо Норис направи добро впечатление по време на първия ден от състезателния уикенд в Монако. Пилотът на Макларън завърши на пета позиция след края на втората свободна тренировка. Въпреки това той направи само 18 обиколки тъй като прекара немалко време в бокса.

Норис бе доволен от представянето си в FP2 на пистата Монте Карло. Състезателят на Макларън даде пето време и изостане с по-малко от половин секунда спрямо първия Макс Верстапен. Британецът смята, че повреда в задвижващата система е причината за прекараното време в бокса

„Смятам, че имахме проблем със задвижващата система във втората тренировка. Все още не съм сигурен дали беше свързано с това или друга част от автомобила“, сподели Норис. „Всъщност това беше един приличен петъчен ден. Хубаво е да се върна тук и е доста страхотно, няма да лъжа“, добави пилотът на Макларън.

„Карането тук винаги е трудно. Имаше няколко докосвания на стената, но нищо по-лошо от това. Темпото ни всъщност изглеждаше доста добро. Направихме някои добри стъпки между FP1 и FP2 с настройките. Определено придобивам малко повече увереност, което е доста важно тук“, каза още Норис.

Уикендът на Макларън в Маями беше доста разочароващ. Тогава Норис и Оскар Пиастри бяха далеч от челната десетка. В Монако обаче очакванията на двамата са по-големи. Това се дължи най-вече заради характеристиките на трасето и по-ниските температури на въздуха и асфалта.

Норис не е изненадан от стъпката си напред в подреждането, която според него отчасти е свързана с пистата Монте Карло

„Не бих казал, че е голяма изненада – не че очаквахме да сме бързи тук и просто очаквахме разликите да се затворят още повече“, продължи Норис.  „Това е най-късата писта с най-малко прави, което донякъде е добре за нас. Да ви кажа честно през последните няколко години винаги сме били добри тук.“

„Механично автомобилът работи много добре. Добре сме в завоите със средна и висока скорост. В участъка до басейна имах добра увереност и успях да се изравня в началото, което е добре“, обясни състезателят на Макларън.

„Просто се опитваме да коригираме бавните завои, в които не сме лоши. Просто е трудно да се правят такива промени. Има много тънка граница между прекаляването и недостига на темпо и идеалното място по средата. Когато свържете всичко, обиколката е точно там. Просто е много трудно да се възпроизведе всичко това“, добави Норис.

Другият пилот на Макларън Оскар Пиастри нямаше толкова приятен петъчен ден в Монако. Австралиецът даде 17-то време в първата тренировка и 18-то във втората.

„Вчерашният ден беше малко труден. Това е толкова предизвикателна писта, Имам още малко работа. Честно казано това се случва когато набираш скорост“, каза Пиастри.

„Смятам, че съм изкарал най-доброто от всеки завой поне веднъж. Сега просто трябва да ги събера в една обиколка. Ще продължим да работим и ще видим какво можем да направим днес.“

„Изглежда, че автомобилът е на разумно място, но просто разликите отново са много малки. Затова всички подобрения могат да имат голямо значение. Ще продължим да натискаме и ще се стремим да отключим повече скорост днес и утре“, допълни пилотът на Макларън.