Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис ще преразгледа лошия си старт в спринта

Норис ще преразгледа лошия си старт в спринта

928
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Пирели

Ландо Норис финишира втори в спринта на пистата Интерлагос. Пилотът на Макларън не бе напълно доволен от резултата и каза, че ще „преразгледа лошия си старт“, заради който бе изпреварен от Макс Верстапен.

Норис беше най-бърз в спринтовата квалификация, която се проведе по-рано днес. Британецът записа феноменална обиколка и дори изпревари своите съперници от Ред Бул. По този начин Норис записа първи полпозишън от Гран при на Русия 2021

Норис нямаше толкова добра стартова реакция. 23-годишният състезател загуби позиция спрямо Верстапен. После той бе задминат от Джордж Ръсел и Люис Хамилтън.

С напредване на спринта Норис се справи с Хамилтън и Ръсел и си върна второ място. Пилотът на Макларън обаче нямаше отговор на темпото на лидера, както и толкова добро износване на гумите. В края на краищата Норис финишира втори на малко повече от 4 сек. спрямо Верстапен.

„Трябва да преразгледаме старта. Това е нещо, на което трябва да обърнем внимание“, коментира Норис.  „Първоначалният ми старт беше добър, но втората фаза може би беше просто малко консервативна. Не мисля, че имах някакво завъртане на колелата, просто реших да играя малко на сигурно“, добави пилотът на Макларън.

„Стартът е едно от нещата, които трябва да подобрим за утре. Бях заспал малко при атаката на Джордж в първата обиколка. След това темпото ми беше силно. Опитах да преследвам Макс, но просто не ми стигнаха силите. Като цяло беше добро забавление“, каза още Норис.

Британецът ще започне утрешната Гран при на Сао Пауло от шеста позиция. Въпреки това той не се тревожи много, тъй като е много обнадежден от силното състезателно темпо на неговия болид

„Около мен нямаше никой, освен Макс. Не съм много загрижен за утрешното състезание, като се има предвид темпото на колата“, каза Норис.

„Не се борим непременно с Макс. Говорим за един от най-добрите пилоти и един най-добрите автомобили, които някога е имало в F1. Няма как да се борим изведнъж с Ред Бул на писта, на която не сме очаквали да бъдем толкова добри, колко сме в момента.“

„Това беше добра изненада, от която ще извлечем всичките позитиви. Ще се опитаме отново утре, но ще трябва да направим малко повече изпреварвания“, заключи Ландо Норис.

Другият пилот на Макларън Оскар Пиастри финишира десети в спринта на пистата в Сао Пауло. Австралиецът попадна в сериозна битка с Пиер Гасли, Фернандо Алонсо и Даниел Рикиардо, заради която износи гумите си.