Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Темпото ни в Бахрейн беше много сходно с това на Мерцедес

Норис: Темпото ни в Бахрейн беше много сходно с това на Мерцедес

1724
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис финишира на шеста позиция в снощната Гран при на Бахрейн. Пилотът на Макларън като цяло беше доволен от резултата си на пистата в Сахир. Младият британец вярва, че темпото му е било много сходно с това на Мерцедес, което е добра новина за тима.

Британецът стартира състезанието от седма позиция. Състезателят на Макларън изпревари с DRS Фернандо Алонсо в началната фаза на надпреварата. Маневрата срещу двукратния световен шампион се оказа решаваща. След това Норис се движеше на едно самотно шесто място през остатъка от надпреварата

Норис се доближи до Джордж Ръсел в заключителната фаза от надпреварата в Бахрейн. В крайна сметка обаче той не успя да изпревари пилота на Мерцедес и финишира на две секунди зад него. Разликата спрямо третия Карлос Сайнц обаче беше повече от 20 сек.

„Темпото ни в Бахрейн беше много сходно с това на Мерцедес. Това е хубаво“, сподели Норис. „На моменти дори си мислех, че можем да предизвикаме Ферари. Но според мен Карлос показа какъв е потенциалът на Ферари в надпреварата.“

„Бяхме близо до Мерцедес, но не мисля, че имахме някакво предимство пред тях. Темпото беше доста сходно. Но после попаднах в мръсния въздух и просто не можех да имам достатъчно предимство, за да получа шанс за изпреварване или дори да вляза в рамките на DRS“, добави пилотът на Макларън.

„Но може би очаквах малко повече след квалификацията. Но когато казвам малко повече, има голяма промяна в позицията, но не и толкова голяма във времето за обиколка. Разликите бяха толкова малки- една десета и половина в квалификацията беше равна четири позиции.“

„Честно казано, не мислех, че в състезанието положението ще се промени твърде много. Мисля, че сме там, където очаквахме да бъдем. Като цяло това беше един добър старт на сезона“, каза още Норис.

Макар че беше доволен доволен от базовото представяне на MCL38 в Бахрейн, Норис призна, че все още има какво да се направи, преди Макларън да се превърне в реален претендент за позициите в челото

„Има много области, върху които все още трябва да се съсредоточим. Трябва да се подобрим, ако искаме да бъдем по-постоянни и да предизвикваме нашите съперници. Нека да се има предвид, че това е писта, на която все още страдаме, както и фактът, че сме толкова близо до Мерцедес. Това е добър знак за нас и ни дава надежда, че на някои писти ще можем да бъдем по-напред“, завърши Ландо Норис.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри финишира на осма позиция в Бахрейн. Австралиецът се движеше зад Норис през първата фаза от надпреварата. После той беше изпреварен от Люис Хамилтън и нямаше възможност да си върне позицията.

„Осмо място в началото на сезона. Лично аз чувствах, че това беше добро състезание за мен и мисля, че темпото, което имахме, беше добро. Има няколко неща за подобряване, но като цяло това не б  лошо първо състезание за нас, особено като погледнете къде бяхме по това време миналата година. Развълнуван съм да видя какво са ни подготвили следващите няколко писти, които са с коренно различни характеристики. Очаквам с нетърпение да видя какво можем да направим оттук нататък“, каза Пиастри.