Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Винаги съм се наслаждавал на състезанията в Бразилия

Норис: Винаги съм се наслаждавал на състезанията в Бразилия

24223
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Спас Генев

Ландо Норис коментира предстоящата Гран при на Сао Пауло в F1. Пилотът на Макларън се надява да запише силен резултат както в спринта, така и в основното състезание на пистата „Интерлагос“ и да добави още точки към своя актив.

Норис има предишен опит в Бразилия. Британецът се включи в последните три старта на пистата край Сао Пауло. Норис финишира осми през 2019-та, докато през 2021-ва остана десети. Миналата година той бе седми в спринта, но не завърши основната надпревара заради проблеми със скоростната кутия

23-годишият състезател се намира в много силна серия. Преди Мексико, той записа четири поредни качвания на подиума. Норис потегли от дъното на колоната в надпреварата на пистата „Аутодромо Ерманос Родригес“ заради проблеми в квалификацията. Въпреки по-задната стартова позиция, състезателят на Макларън се представи много силно, финишира пети и бе избран за пилот на деня.

Този уикенд Норис се надява да запише още едно силно представяне. Британецът е оптимист, макар че на хартия пистата в Бразилия не трябва да пасва много добре на характеристиките на MCL60. Но от друга страна, Макларън успя да елиминира част от слабостите на своя автомобил благодарение на последните актуализации.

„Сао Пауло, да започваме! Това е краят на тройката надпревари в Америка, както и последният спринтов уикенд за сезона. В това състезание има толкова много история и наследство, особено заради Сена“, сподели Норис.

„Винаги съм се наслаждавал на състезанията в Бразилия. Надявам се надявам този уикенд да имаме поне още една възможност да спечелим добри точки.“

„Автомобилът имаше страхотно темпо в Мексико, което ми позволи да спечеля 12 места, от което съм доста доволен. Знаем на какво сме способни, просто трябва да излезем на пистата и да направим нужното“, добави Ландо Норис.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри няма предишен опит в Бразилия. Австралиецът се надява да се адаптира възможно по-бързо към трасето, макар че ще разполага със само една тренировка.

„Очаквам с нетърпение състезанието в Бразилия. Това е последният спринтов уикенд за годината. Това ми харесва, тъй като ни дава повече шансове за точки. Никога досега не съм се състезавал тук, така че съм развълнуван да изляза с автомобила на такава емблематична писта“, каза Пиастри.

„Последните няколко състезания бяха доста успокояващи, особено като се има предвид къде бяхме в началото на сезона. Мексико беше малко по-трудно за мен заради повредите в колата. В крайна сметка анализирах всичко с отбора и ще взема поуките от този уикенд. Целта ми до края на годината е да спечеля повече точки“, добави състезателят на Макларън.

Макларън е вторият най-успешен конструктор в Интерлагос. Отборът от Уокинг има 8 успеха на трасето в Сао Пауло. Последният от тях бе дело на Дженсън Бътън през 2012 г. Този уикенд целта на Макларън е едно силно представяне и затвърждаване на позицията на тима при конструкторите

„След силното състезание в Мексико, където и двете коли спечелиха точки, сега насочваме вниманието си към Бразилия. Продължаваме да сме окуражени от представянето на нашия автомобил и се надяваме отново да сме конкурентоспособни“, заяви Андреа Стела.

„Екипът остава фокусиран, докато наближаваме последното състезание от тройния уикенд. Това много натоварени няколко три седмици. Въпреки това всички продължават да са мотивирани и да се представят на най-високо ниво. В последното спринтово състезание за сезона има по-голяма перспектива за спечелване на точки. Целта ни е да използваме максимално възможностите си през уикенда в Сао Пауло“, добави директорът на Макларън.