Начало Избрани Норис: Все още не знам как се класирах на подиума в Имола

Норис: Все още не знам как се класирах на подиума в Имола

981
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис все още не знае как се е класирал на подиума в Имола. Пилотът на Макларън заяви, че третото място на италианската писта все още го изненадва, имайки предвид скоростта на MCL36 спрямо топ отборите на стартовата решетка.

Норис завърши на пета позиция в спринтовата надпревара на пистата Имола. В същинското състезание британецът се възползва от отпадането на Сайнц и завъртането на Льоклер, за да запише единствения подиум за Макларън от началото на сезон 2022 в F1.

Норис призна, че все още му е трудно да повярва, че е успял да завърши на трето място, като се има предвид темпото на автомобила McLaren MCL36.

„Все още не знам как се класирах на подиума в Имола. Тогава със сигурност не разполагах с толкова добър автомобил“, каза Норис в интервю за сайта Motorsport.com.

Все още се чудя, като се има предвид колко по-бързи бяха част от другите автомобили. Когато си спомням за това, смятам, че това вероятно е един от най-добрите подиуми в кариерата ми“, продължи пилотът на Макларън.

В мократа квалификация обиколката беше страхотна. Бяхме изненадани, когато видяхме скоростта на Алфа Ромео. Тогава те бяха с половин секунда по-бързи от нас. Ако се състезавахме само с чисто темпо, вероятно щях да съм 15-ти или нещо подобно! Но в крайна сметка се качих на подиума.“

Това ме накара да се радвам още повече. Беше хубаво да видим, че сме направили някои подобрения и вървим в правилната посока. Това винаги ти дава повече мотивация, повече надежда и е нещо, което очакваш с нетърпение в бъдеще.“

„Гран при на Емилия Романя определено беше добра надпревара за нас. Просто беше добре да видим, че можем да обърнем нещата доста бързо в наша полза.“

Третото място на Имола дойде в най-правилния момент за Норис и Макларън. След трудното начало на новата ера във Формула 1, отборът от Уокинг успя да се възстанови и да бъде един от най-силните отбори в средата на полето.

Норис призна, че е трябвало да променя стила си на каране, за да свикне с трудния за управление  MCL36. Тазгодишният болид на Макларън се оказа доста проблемен и за Даниел Рикиардо. Австралиецът изостава сериозно от своя съотборник и може да напусне британския тим в края на годината.

Въпреки всички възходи и падения от началото на годината, Норис дава всичко от себе си, за да се бори с Алпин. Френският отбор е най-прекият съперник на Макларън за четвъртото място при конструкторите.

Като се има предвид, че сме едва пети в шампионата, съм изненадан, че в един момент начин бяхме четвърти. Спомням си, че Алонсо се бореше за полпозишъна в Австралия.“

В началото на сезона Алпи имаше много силен автомобил. Просто те допуснаха много грешки заради катастрофи или технически проблеми. Сега се вижда, че все още изоставаме от тях по отношение на чистата скорост.“

„Ние също свършихме много добра работа, без да обръщаме толкова голямо внимание на автомобила. Направихме добра крачка напред. начинът. Подобрихме начина, по който всички работят в гаража, особени при изготвянето на стратегии. Имахме три най-бързи питстопа в първите четири състезания. Мисля, че има други области, в които можем да продължим да се подобряваме. Все пак има и места, в които  сме се справили толкова добре.“

Това също ме прави щастлив и ми дава добра вяра, че вървим в правилната посока като отбор. Най-сложната част е, че автомобилът MCL36 не се движи толкова бързо, колкото ни се иска“, обобщи Ландо Норис.