Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нова биография на Райконен излезе във Финландия

Нова биография на Райконен излезе във Финландия

1481
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Алфа Ромео

Нова биография на Кими Райконен бе представена във Финландия. Нейн автор е известният журналист Хейки Култа, който има в кариерата си над 370 Гран при. Той е един от най-близките на световния шампион за 2007 г. хора. ClubS1 публикува специален материал за обкръжението на Райконен, част от което е и Култа, в своя брой 238.

Новата биография се казва „Iceman – пътешествието на Кими“. Хейки Култа се запознава с пилота в края на 2000 г., когато става ясно, че младежът вероятно ще влезе във Формула 1.

„Мога да заявя, че тази книга е посветена на най-добрите моменти от кариерата на Кими. Писах само за спорта и има множество коментари, правени от Райконен през годините“, сподели Култа.

Преди време той разказа, че пилотът не се е променил много в сравнение с началото на кариерата си в Гран при.

„ Все така си подготвя повече сам колата, без да се интересува много от това, което прави съотборникът му, а това му позволява да се разбира с повечето си колеги”, разказа Култа, който миналата година се пенсионира, но обеща да ходи на възможно повече състезания и да работи докато може.

Предишната биография на Райконен с автор Кари Хотакайнен („Неизвестният Кими Райконен“) стана абсолютен бестселър във Финландия.

По време на презентацията неминуемо стана дума за бъдещето на пилота, което се обсъжда доста през последните седмици. Твърдеше се, че Райконен трябва да уведоми Алфа Ромео дали иска да остане до края на септември. По време на уикенда за Гран при на Русия швейцарският вестник Блик публикува информация, че финландецът дори е сключил нов контракт с тима. Коментарът на самия Кими бе типичен за него: „Никакъв договор не съм подписвал“.

Все пак се смята, че най-вероятната двойка пилоти на Алфа Ромео за следващия сезон е Райконен и Мик Шумахер

Синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер е лидер във Формула 2, а този петък ще участва за първи път в официална F1 тренировка. В отбора обаче обмисляли и други младежи от академията на Ферари.

„[Робърт] Шварцман върши страхотна работа за новак. Шумахер и [Калъм] Илот са на ниво. Далеч по-добре е да сме в тази ситуация и да имаме избор между няколко добри пилоти, отколкото да нямаме алтернативи. Антонио [Джовинаци] също е сред кандидатите. Трябва да обсъдим нещата с него, както и с Ферари – какво искат те. Не бързаме да вземем решение. Важно е сезонът на младежите да приключи, за да разполагаме с цялостната картина“, коментира шефът на Алфа Ромео в F1 Фредерик Васьор.

 

View this post on Instagram

 

Got points.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on