Начало Рали Новата Škoda Fabia – награда за победителя в Купа Škoda Fabia

Новата Škoda Fabia – награда за победителя в Купа Škoda Fabia

116
0

Остават броени дни до първия старт от Купа Škoda Fabia. Те са част от спортния календар на БФАС. Първото състезание от шампионата ще се проведе на затворен маршрут „Русе” на 28ми и 29ти април. Шампионатът се провеждат за втора поредна година и предизвикват голям интерес сред публиката и феновете на автомобилния спорт.
Състезателните автомобили са базирани на модела Фабия с двигател 1.4 16V / 101 к.с. и са оборудвани с предпазни ролбари, четириточкови състезателни колани, спортен волан и седалка, регулируеми по височина и твърдост спортно окачване и модифицирана предавателна кутия. Автомобилите са хомологирани по изискванията на FIA за група „N”, като са взети всички необходими мерки за безопастност.

Пилоти на състезателните автомобили са млади спортни таланти, които имат възможността за участват в истински автомобилен спортен шампионат и да демонстрират умения. По този начин преди години по време на първия едномарков шампионат Купа Škoda Octavia изгряхя звезди като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов.

Поради еднаквите технически параметри на автомобилите, шампионата дава максимална възможност за изява на спортните умения на пилотите.

За 2007 година Еуратек ООД може да предложи допълнителено 3 спортни автомобила за желаещите да се включат в надпреварата. Голямата награда на сезон 2007 е Новата Škoda Fabia.