Начало Рали Новиков и Уилсън се радват на спечелените от последния кръг точки

Новиков и Уилсън се радват на спечелените от последния кръг точки

39
0
Евгени Новиков

Екипът на М-Спорт имаше повод за радост в домашния си старт от световния шампионат рали Уелс. Евгени Новиков финишира шести, а Матьо Уилсън – осми (при връщането си на трасе след дълго възстановяване на счупен глезен). Разочарованието бе за От Танак, който не успя да стигне финала, а твърдо вървеше на шеста позиция до средата на последния ден.

За Новиков това е най-добро класиране в ралито досега. Той за малко не изтърва Форд-а си при спиране в неделя и загуби половин минута, но благодарение на силното му каране дотогава никой не успя да го изпревари. Руснакът намали темпото след това, за да не попадне в друг капан.

– Беше добро рали. Не толкова мокро, колкото обикновено, но пак бе доста хлъзгаво. За щастие всичко премина чудесно и в тези условия. Илка Минор е прекрасен навигатор и се сработихме наистина прекрасно. Състезанието определено ми допадна и постигнах най-добрия си резултат в него – заяви Евгени.

Танак не бе щастлив от случилото се през последния дени загубата на едно толкова добро класиране, носещо точки:

– Един от маршалите ни каза, че има камъни на дълга права в гората – съборени от друг автомобил. Бяха успели да разчистят по-голямата част от тях, но бе останал един, който не видях, тъй като бе зад билото. Ударихме се, влезе под кората и счупи окачването. Дотогава всичко вървеше наистина великолепно. Давахме добри времена и поддържахме темпото на момчетата пред нас.

За Матьо Уилсън кръгът ралито също бе страхотно. Той и навигаторът му Скот Мартин бързо се върнаха в ритъм, а осмото място е още по-значимо, като се има предвид, че тома бе първото им състезание на чакъл за сезона.

– Беше фантастично да се завърна – наслаждавах се на всяка секунда! – радваше се и в края на надпреварата Уилсън. – Само през последния ден имах известно забавяне, но се справихме и вървяхме чудесно в последните отсечки. Беше брилянтно. Искам да карам и в Испания и ще дам всичко от себе си, за да стигна дотам, но да изчакаме, за да видим какво ще стане.

Южноафриканската звезда Ян Хабиг научи много при първото си участие във WRC кръг. Той финишира 28-ми след злощастно излитане през втория ден. Все пак пилотът бе доволен, че свикна с характеристиките и управлението на Фиеста RS WRC.