Начало Рали Новиков извлече и позитиви от рали Финландия

Новиков извлече и позитиви от рали Финландия

36
0
Евгени Новиков

Евгени Новиков наблюдаваше доста отдалеч битката между съотборниците си в М-Спорт Тиери Нювил и Мадс Остберг за втората позиция в рали Финландия заради своя грешка. Руснакът се блъсна сутринта на втория ден на състезанието в дърво и смаза предната част на своя Форд Фиеста RS WRC. Това му коства пет места и борба за наваксване на изгубеното време.

Блъснах едни дънери при скок на около пет километра в етапа. Предното стъкло се строши и бе трудно да виждам, но иначе колата беше наред – обясни инцидента си той.

Затруднената видимост обаче имаше лоши последствия за него. Новиков успя да ядоса Крис Мийк, като не му даде път, въпреки че Ситроен-ът бе по-бърз от него. Ирландецът го нападна с репликата знае ли Евгени, че не са малки деца, които си играят по трасето, а ядът му се засили от факта, че летящи от Форд-а камъчета счупиха и неговото предно стъкло, а повреди и колело при опита си да го изпревари.

Впоследствие стюардите компенсираха Мийк с времето, а Новиков продължи да се бори със собствения си пропуск.

Не е най-доброто ни рали, но поне трупаме опит за догодина, а и взимаме точки. Въпреки всичко имаше някои положителни неща, които можем да извлечем от ситуацията. Показахме добра скорост в началото. След удара имахме възможност да проверим бележките си, за да сме сигурни, че ще са перфектни през следващия сезон. Миналата година Денис (Жироде – навигаторът му, б.р.) си контузи гърба и някои отсечки изобщо ги пропуснахме. Затова на Унинпохя например карах за първи път с пълна скорост и видяхме кое как е. Добре е, че все пак изкарахме цялата дистанция, а и крайният резултат не е чак толкова лош – допълни руснакът.