Начало Рали Новиков не съжалява много за изпуснатия подиум

Новиков не съжалява много за изпуснатия подиум

42
0
Евгени Новиков

Евгени Новиков изпусна подиума в рали Аржентина, но не съжаляваше за това и предпочете да запише силен резултат, отколкото да атакува безразсъдно.

Пилотът на М-Спорт финишира четвърти и изравни най-доброто си постижение в тазгодишния световен шампионат.

Руснакът започна последния ден на надпреварата от трета позиция в генералното подреждане. Авансът му бе само малко над 8 секунди, а Яри-Мати Латвала (Фолксваген) даде да се разбере, че ще атакува от самото начало. Евгени не се предаде без бой, но допусна някои грешки. В 13-ия етап финландецът го изпревари, но Новиков показа, че притежава не само страхотна скорост, но може и да управлява крайно разумно, когато това е наложително.

Честно казано, всичко приключи след третата неделна отсечка (предпоследна за ралито). Борихме се здраво, но Яри-Мати навакса много време и разбрахме, че трябва да оставим подиума и да се фокусираме върху това да стигнем финала на ралито – коментира Новиков. – Намалих в пауърстейджа и може би заради това загубих за момент концентрация и се завъртях – не защото натисках кой знае колко, а тъй като намалих прекалено. Така или иначе планът ни не бе да водим битка в този етап, така че нямаше кой знае каква драма. Да, щеше да е прекрасно да се качим на почетната стълбичка, но четвърто място е чудесен резултат. Мисля, че това бе най-доброто, което бяхме в състояние да постигнем. Искам и да благодаря на Яри-Мати за битката – наистина беше страхотна, за мен бе истинско забавление, както – сигурен съм – и за останалите!