Начало Рали Новиков с най-добро представяне от всички частни пилоти на Ситроен

Новиков с най-добро представяне от всички частни пилоти на Ситроен

24
0
Новиков,Ситроен

Пилотите каращи частни коли на Ситроен постигнаха различни резултати. Евгени Новиков за първи път през този сезон кара Citroen DS3 WRC и още от началото на ралито в Испания намери общ език с колата. Въпреки спукана гума, руснакът кара постоянно и в крайна сметка успя да завърши на седма позиция. Това бе неговият най-добър резултат през този сезон.

За сметка на това Петер Солберг и Кими Райконен имаха сериозни проблеми. Изтичане на гориво причини малък пожар в колата на финландеца и още след първия ден той трябваше да се откаже. Подобна бе участта и на Солберг, който отпадна още след първия етап.

„Имаше толкова прах във въздуха, че трудно виждах каквото и да било“, обясни шампионът за 2003 г. „В един от завоите не видях огражденията, ударих ги и едното колело се откъсна. Нямаше как да продължим нататък.

Вместо да продължим без шанс за добър резултат, решихме да прекратим участието си. Ще направим всичко, за да участваме във Великобритания.“

След като двете звезди отпаднаха, от Ситроен се концентрираха изцяло върху Новиков. Руснакът веднага направи впечатление с добрите си и константни времена. В най-дългия етап той даде пето време.

„Най-добрият ми резултат за целия сезон“, радваше се Новиков. „Работихме усилено с екипа. С всеки изминат километър се чувствах зад волана като у дома си. Целта ми бе да видя финала и да опозная колата. Постигнах поставените цели и освен това спечелих точки. Няма как да не съм щастлив.“