Начало Рали Новиков с нов навигатор за рали Германия; Танак очаква трудно състезание

Новиков с нов навигатор за рали Германия; Танак очаква трудно състезание

76
0
Евгени Новиков

Евгени Новиков ще кара с нов навигатор в рали Германия. Титулярът Денис Жироде, заемащ по принцип мястото до руския пилот на М-Спорт, претърпя операция на гърба заради контузии, получени при едно особено лошо приземяване от скок във Финландия. Докато той се възстановява, копилот на 21-годишния пилот ще е Никола Клингер. Френският навигатор участва за първи път във WRC кръг в Турция през 2010 г. с Тиери Нювил и има победа с белгиеца в J-WRC в България през същия сезон.

Наистина ще е странно, че Денис не е до мен, но Никола е прекрасен човек и много добър навигатор – обясни Новиков. – Ще положим сериозни усилия в тренировките, за да направим възможно най-добри бележки и съм сигурен, че всичко ще е наред. За първи път ще се състезавам в рали Германия и ще дам най-доброто от себе си за резултат на ниво.

Съекипникът му От Танак има по-сериозен опит в надпреварата – предстоящото издание ще е трето за него. Естонецът обаче очаква ралито да е много трудно.

Това е първото истинско асфалтово състезание този сезон и определено ще е истинско предизвикателство. В началото няма да е леко да си върнем ритъма на такава настилка, но би трябвало постепенно да влезем в час. На тренировките трасето изглежда сравнително лесно, но това усещане е измамно – има много тънкости, на пътя може да се натъкнеш на камъчета, кал, а това означава хлъзгави отсечки, така че трябва да се внимава – заяви Танак.