Начало Рали Новиков със страхотен резултат и в рали Швеция

Новиков със страхотен резултат и в рали Швеция

31
0
Евгени Новиков

В последния момент преди старта на рали Швеция екипът на М-Спорт остана само с двама пилоти, след като От Танак се прехвърли за уикенда в Go Fast Team на мястото на Матьо Уилсън. И в намален състав обаче екипът се справи чудесно с близо 350-те състезателни километра, а Евгени Новиков повтори най-доброто класиране в кариерата си, постигнато в Монте Карло и пак бе пети в генералното подреждане. Михал Соловов пък финишира успешно, макар и на 20-та позиция.

Новиков направи наистина много стабилно каране през уикенда в Швеция, въпреки че няма кой знае какъв опит на сняг и лед. 21-годишният руснак освен това не се стресна от факта, че в събота вечерта осемкратният световен шампион Себастиен Льоб се озова зад него в подреждането и бе категоричен, че няма да допусне французинът да го настигне, камо ли да го прескочи.

Прекрасно рали за нас. Петото място е още един чудесен резултат. Целта накрая бе да не допусна Льоб да ни изпревари и я постигнахме, така че съм доволен. Беше ни трудно, тъй като за първи път се състезавахме в Швеция, не познавахме отсечките и т.н. Сега гледам към Мексико и мисля, че там също може да се борим за хубаво класиране – коментира Евгени.

Соловов пък седна за първи път зад волана на Фиеста RS WRC и като цяло внимаваше да не допуска грешки. Целта му бе да трупа опит и да финишира, за да кара възможно най-дълго.

Фантастично състезание. Чудесно време, прекрасен сняг, перфектни отсечки, добра кола – просто не можеше да е по-добре! – бе категоричен полякът. – М-Спорт също бяха невероятни. Оказаха ни подкрепа, целият тим ни накара да се чувстваме като част от тях. Наистина съм щастлив.