Начало Рали Новиков се надява на топ 5, Еванс готов за нов двубой с...

Новиков се надява на топ 5, Еванс готов за нов двубой с Кубица във Франция

28
0
Евгени Новиков

Евгени Новиков демонстрира доста постоянно темпо през сезон 2013 г. в световния рали шампионат.

Руският пилот на М-Спорт бърка от време на време (понякога със сериозни последици за автомобилите си), но скоростта му е неоспорима и той ще се опита да направи силно представяне в предстоящата надпревара във Франция.

В Австралия доказахме, че можем да направим цяла надпревара без грешки. Сега искаме да съчетаем това с достатъчно висока скорост и се надяваме това да ни донесе топ 5 резултат. Франция е едно от любимите ми асфалтови ралита. Времето може да го превърне в истинско изпитания, така че се надявам условията да останат хубави. Трасето е доста технично и заради това са необходим добри бележки. За щастие разполагам с прекрасен екип, който ми помага и в това отношение – коментира Евгени.

Един от пилотите, знаещи много добре как да предизвикат френските си съперници по елзаските отсечки, е Елфин Еванс. Той спечели титлата във WRC академията през 2012 г. точно във Франция, като освен това победи в класа си в надпреварата там. След последното си участие в световния шампионат (в Германия) той направи демонстрационни бягания във Великобритания (зад волана на Фиеста RS WRC).

Направихме наистина страхотна битка с Роберт [Кубица] в Германия и нямам търпение за следващия ни двубой другата седмица. Познавам сравнително добре това рали, като освен това съм се справял добре там в миналото. Много неща обаче могат да зависят от метеорологичните условия. През последните години бе направено много, за да се предотврати нанасянето на кал по пътя, но това просто е неизбежно при дъжд. Ще трябва да сме свръхвнимателни, ако ни се случи тази година, тъй като повърхността става страшно хлъзгава – сподели Еванс.