Начало Рали Новиков ще е изключително внимателен в Мексико

Новиков ще е изключително внимателен в Мексико

67
0
Evgeny Novikov

Евгени Новиков ще кара изключително внимателно в рали Мексико, което за него ще е началният старт във WRC за сезон 2011.

20-годишният руснак е бивш пилот на Ситроен Джуниър Тийм. През 2010 г. обаче той отсъстваше от световния шампионат, тъй като не успя да си осигури финансиране и се състезава в първенството на родината си Русия.

За 2011 г. Новиков си осигури частична програма във WRC като ще се състезава с екипа на Стобарт и Форд Фиеста RS WRC. Той има славата на много агресивен пилот, но подчерта, че подходът му за Мексико ще бъде коренно различен.

– Поради очевидни причини не планирам да се боря за много високи резултати в Мексико и не планирам да карам на границата на възможното – коментира Новиков. – Това е чудесна възможност да изпробвам новата Фиеста RS WRC и ще имам шанс да го сторя за първи път по време на шейкдауна на рали Мексико. Считам, че това е идеално място да опозная колата. Настоящият клас е новост за всички и всеки се нуждае от време за адаптация и свикване с новите коли.

Най-доброто постижение на Новиков във WRC до момента е 5-ата позиция в рали Италия през 2009 г.