Начало Рали Новиков ще пропусне сезон 2014 във WRC

Новиков ще пропусне сезон 2014 във WRC

57
0
Евгени Новиков

Евгени Новиков ще пропусне следващия сезон в световния рали шампионат. Руснакът изкара трудна година през 2013-та с М-Спорт, а и не разполагаше с достатъчен бюджет, за да си намери място за 2014-та.

23-годишният Евгени ще участва в отделни надпревари догодина – за тези, които успее да осигури средства. Той липсва от стартовия списък за първия кръг (рали Монте Карло) и не е ясно в колко състезания би могъл да участва.

За съжаление Евгени най-вероятно ще пропусне сезон 2014 във WRC заради липса на средства – потвърди шефът на ALM Рали Тийм Михаил Лепехов. – Говорихме с различни екипи, но така и не постигнахме съгласие. Все още е възможно Евгени да стартира в отделни надпревари, но не е в състояние да организира пълна програма.

Новиков има два подиума в кариерата си в световния рали шампионат – в Португалия и Италия през 2012 г. Той е първият руснак с победа във WRC отсечка. Прави дебют в първенството само на 17 години (през 2007-ма), кара за младежкия екип на Ситроен през 2009-та, след това обявява оттеглянето си от спорта, но се връща през 2011-та. Последния сезон завърши на седма позиция при пилотите.