Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите коли на Уилямс и Хаас са преминали краштестовете

Новите коли на Уилямс и Хаас са преминали краштестовете

729
0
Рой Нисани и Клер Уилямс
Рой Нисани и Клер Уилямс, снимка: Уилямс

Новите шасита на Хаас и Уилямс са преминали успешно краштестовете на ФИА. Според неофициална информация американският тим ще представи новата кола на 19 февруари преди началото на първия ден от тестовете в Барселона.

Уилямс също премина изпитанията за здравина на новия си болид на федерацията. Тимът на Франк Уилямс засега не е обявил датата на презентацията на автомобила за 2020 г.

В екипа обаче са уверени, че тя ще бъде готова навреме за началото на тестовете на Каталуня. През миналата година екипът закъсня с подготовката на колата и първите 2 дни от тестовете бяха пропуснати.

„Поставихме си много трудни задачи за зимата. Особено по отношение на аеродинамиката, каза заместник-шефът на тима Клер Уилямс. – Искахме да извадим повече скорост и да решим някои механични проблеми.

По отношение на тези неща всичко върви добре. Ключовата ни цел очевидно е да сме готови с колата за тестовете навреме. Имам абсолютната увереност, че това ще се случи.“

Клер също така обясни защо тимът е наел Рой Нисани за тестпилот. Израелецът няма сериозни успехи в по-ниските категории, а освен това постигна доста слаби времена по време на двата дни тестовете в Абу Даби след края на миналия сезон.

Според Уилямс, Нисани е показал отношение и работна етика, които са впечатлили екипа. Освен това според програмата той е правил само дълги серии от обиколки с много гориво в Абу Даби. И затова времената му са били доста по-лоши от тези на титулярните пилоти.