Начало Рали Новото Пежо за Дакар прави европейски дебют на фестивала в Гудууд

Новото Пежо за Дакар прави европейски дебют на фестивала в Гудууд

17
0
софа Onyx

Новото Пежо 2008 DKR, с което френската автомобилна компания ще се завърне догодина в рали Дакар, ще направи европейски дебют на фестивала на скоростта в Гудууд в края на месеца.

Събитието ще се проведе от 26 до 29 юни, а автомобилът бе официално представен на салона в Пекин през април.

Пежо ще участва отново в Дакар след 25-годишно отсъствие. Пилоти в екипа ще са Карлос Сайнц и Сирил Депре. Марката има четири поредни победи в най-трудната надпревара за издръжливост – от 1987 до 1990 г. – първо с 205 T16 Grand Raid и след това с 405 T16 Grand Raid. След миналогодишния си успех в легендарното изкачване Пайкс Пийк в Колорадо (САЩ), при който деветкратният WRC шампион Себастиен Льоб помете рекорда на бягането, сега Пежо ще опита отново сили в една от най-сложните спортни автомобилни дисциплини.

От компанията обявиха многогодишна програма, която е съсредоточена върху Дакар, но ще включва и други надпревари. Привлечените пилоти притежават огромен опит – Сайнц спечели Дакар през 2010 г., докато Депре има пет победи при мотоциклетите и с френския бранд стартира нов етап от кариерата си – вече на 4 колела.

Освен Пежо 2008 DKR пък марката ще покаже и последните продукти на своята Design Lab. Най-забележителният от тях е диванът Onyx, който бе показан за първи път по време на тазгодишната седмица на дизайна в Милано. Той е вдъхновен от представените през 2012 г. супербайк, супертрайк и суперкар със същото име. Създаването му е отнело 70 дни, триметровият краен продукт е изработен ръчно от камък от изстинала вулканична лава, а сглобките и отделни елементи са карбонови, а цената му е 135 000 евро.

Направихме връзката между концепцията за суперавтомобил Onyx и дивана със същото име – коментира стиловият директор на Peugeot Жил Видал. – Контрастът на материалите има силно послание, което се повтаря и в начина на използването им и изработката.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter