Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи: Иновациите са по-важни от ресурсите

Нюи: Иновациите са по-важни от ресурсите

69
0

Ейдриън Нюи изрази удовлетворението си от новите правила във Формула 1, които влязоха в сила през 2009 година. За следващия сезон са планирани още серия подобни промени, което кара британеца да таи надежди, че отново ще успее да надвие конкурентите си.

Нюи създаде тазгодишното шаси на Ред Бул, като то бе считано за най-доброто на стартовата решетка, въпреки че бе победено от това на Браун GP.

Харесва ми дизайнът, харесвам и промените в правилата, тъй като дават възможност за различен подход“ казва Нюи. „Според мен правилата, които са в сила вече дълго време, както бе при нас в края на 2008 година, са доста по-малко интересни, тъй като при тях основното не са новите идеи и новите концепции – тогава става дума по-скоро за дребни интерпретации, което пък зависи повече от ресурсите, а не от иновациите.

От 2010 година ще бъде забранено презареждането в рамките на състезанието, поради което резервоарите трябва да са доста по-големи. В тази връзка Нюи описва Ред Бул RB6 като доста по-еволюционен. Той разкрива, че има голяма увереност в Милтън Кийнс и очаква да види как са се справили конкурентите му през зимата.