Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи открил веднага проблемите на Ред Бул, връщайки се на работа след...

Нюи открил веднага проблемите на Ред Бул, връщайки се на работа след сериозен инцидент

7315
0
Ейдриан Нюи
Ейдриан Нюи; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ейдриан Нюи веднага открил какви са проблемите на Ред Бул с настройките, връщайки се на работа след няколкоседмично отсъствие вследствие на сериозен инцидент. Легендарният конструктор от Формула 1 претърпял пътно произшествие в Хърватска, след което получил помощ от Бърни Екълстоун. Хелмут Марко разкри в Турция, че 62-годишният английски инженер не е могъл да работи в продължение на няколко седмици. Той е бил с тежки контузии, включително на главата, каза съветникът на Ред Бул пред f1-insider.com.

„Беше наистина ужасно. Ейдриан бе с няколко счупени кости и контузии по главата. За щастие Бърни Екълстоун се оказа в Хърватска по същото време. Бърни е близък с местните власти. Той подсигури на Ейдриан възможно най-добрите медицински грижи и след това уреди дори транспорта обратно до Англия“, разказа Марко

„Отборът ни е в добра позиция, но Нюи, разбира се, е водещата фигура. Отсъствието му има влияние, дори и само по отношение на мотивацията. В началото дори не знаехме колко сериозно е положението. Трябваше да премине няколко операции. Сега не е напълно възстановен, но е готов за работа. (В Турция) моментално откри трудностите на екипа по отношение на настройките.“

Марко допълни, че тимът на Ред Бул трябва да е на възможно най-високо ниво до края на първенството.

„Спешно трябва да подобрим представянето си. На хартия имаме предимство само в Мексико и Сао Пауло заради надморската височина. Но сме аутсайдери на всичките останали четири писти“, каза 78-годишният австриец.

Съветникът на Ред Бул сподели това мнение за разпределението на силите до края на сезон 2021 и непосредствено след Гран при на Турция. Той изрази недоумение как на Мерцедес се е удало да повишат мощността на задвижващата си система.

„Сега Хонда трябва да отбележи прогрес, а ние да мислим как да компенсираме в някаква степен посредством шасито“, каза още Марко.