Начало Рали Нювил доволен и от второто място в Германия

Нювил доволен и от второто място в Германия

18
0
Тиери Нювил

Тиери Нювил удържа второто си място в рали Германия до финала на надпреварата, въпреки че допусна грешка в самия й край и за малко не отпадна от състезанието. Това бе втори инцидент за белгиеца в първия асфалтов старт за сезона, като до него разликата между него и победителя Дани Сордо (Ситроен) бе под секунда.

Пилотът на М-Спорт използва първото преминаване на Дронтал в последния ден на ралито, за да затвърди видяното в тренировките. В него той загуби 2,2 сек спрямо испанския си съперник, като трябваше да внимава и за спукана гума. Борбата за всяка десета продължи до пет километра преди финала на Дронтал 2 (отсечката бе почти 25 км), когато Нювил излетя от трасето и загуби почти цяла минута.

Той все пак удържа подиума и се качи на почетната стълбичка за пети път този сезон (четвърти пореден). Нювил и навигаторът му Никола Гилсул освен това са вече втори в генералното подреждане със 109 точки.

Това беше невероятен уикенд и чувствам, че отново доказахме много неща, макар накрая да изтървахме победата. Борбата с Дани ми напомни някои от битките, които водех в IRC! С Никола решихме да натиснем в последната отсечка. Един завой към края бе по-мръсен от очакваното и там отидох настрани, губейки две секунди. После дадохме всичко от себе си, опитвайки се наваксаме загубеното време пред всичките ни фенове. На излизане от гората обаче не взех правилно един ляв завой в лозята и изхвърчахме. В момента, в който Никола прочете бележката, вече беше твърде късно. За щастие се върнахме на трасето и завършихме без да загубим позиция. Дани кара наистина чудесно през цялото време, беше постоянен и не допусна грешки. Мога само да поздравя него и Карлос [дел Барио] и да се надявам скоро да дойде и нашият ред. Второ място въпреки всичко е страхотен резултат и съм доволен от представянето ни. Опитахме се, а и нашето време ще дойде – коментира Нювил.