Начало Рали Нювил е единственият реален съперник на Ожие, твърди Марку Ален

Нювил е единственият реален съперник на Ожие, твърди Марку Ален

89
0
Малкълм Уилсън,Тиери Нювил

Финландската рали легенда Марку Ален е най-новото попълнение в бързо растящия фенклуб на Тиери Нювил. Световният шампион за 1978 г. смята, че белгийският състезател на М-Спорт е единственият реален съперник в момента на Себастиен Ожие (Фолксваген).

В Германия Нювил се качи на подиума за четвърти пореден път, въпреки че допусна две грешки. Това бе пети резултат в топ 3 за него този сезон и Тиери вече е втори в генералното класиране, макар изоставането му от Ожие да е голямо – 75 точки.

Някои от пилотите са бързи, но понякога го показват само в едно рали. Нювил върви страхотно през цялото време – също като Ожие, при това и на асфалт, и на чакъл. Според мен той единствен може да е съперник на французина, ако е постоянен по отношение на скоростта. Другите са далеч назад. Момчето има голямо бъдеще, но къде точно – не знам… – коментира Ален пред Максрали.

Финландецът проследи лично представянето на Нювил по време на WRC кръга в родината си, през останалото време го наблюдава повече онлайн.

Впечатлен съм и от времената, и от начина му на говорене. Тиери все още няма толкова опит, колкото Ожие, но ще е истинска заплаха, когато натрупа достатъчно надпревари – допълни Ален.