Начало Рали Нювил и Ханинен доволни, че завършиха и натрупаха сериозен опит в Швеция

Нювил и Ханинен доволни, че завършиха и натрупаха сериозен опит в Швеция

38
0
Тиери Нювил

Екипът на Хюндай постигна целта си за рали Швеция – и двата автомобила i20 WRC на отбора стигнаха финала на надпреварата.

Позициите на Тиери Нювил и Юхо Ханинен бяха в задната част на класирането, но тимът от Алценау не е съсредоточен в момента върху чистото представяне. Вместо това всички са фокусирани върху трупането на опит и достатъчно километри, за да продължи развитието на колите. Все пак Хюндай взеха осем точки за класирането при конструкторите, а това бе забележително постижение само по себе си.

Беше дълъг уикенд за целия отбор, но със сигурност ще имаме полза в дългосрочен план – коментира Нювил. – Извлякохме абсолютния максимум от всяка една отсечка, за да трупаме опит и да учим колкото се може повече. Открихме много положителни неща за i20 WRC, като аз лично придобивам все по-голяма увереност зад волана. Не се отказахме в нито един момент въпреки огромната загуба на време и спуканата гума в предпоследния етап. В някои отсечки бяхме и бързи, а това демонстрира страхотната работа на тима и сериозен потенциал за бъдещето. Смятам, че спокойно можем да гледаме на рали Швеция като положителен момент в продължаващото ни развитие – заключи белгиецът.

Ханинен също определи ралито като продуктивно и заяви, че хората от екипа могат да се гордеят с представянето в толкова сложни условия. Той призна, че грешката през втория ден бе негова – резултатът от нея бе счупено предно колело.

Научихме много неща и се сдобихме със значителен опит, а това бе причината да участваме. i20 WRC е много силна база и съм убеден, че тепърва ще вървим все по-бързо с тази кола. На Колинс Крест скочих 36 метра и това показва колко силен е е автомобилът – допълни Юхо.

Трудна, но като цяло положителна седмица – така определи изживяването по време на втория кръг от световния шампионат шефът на Хюндай Мишел Нандан.

Знаехме, че подходът ни – да се състезаваме и едновременно с това да се учим пред очите на публиката – ще е предизвикателство, така че бе наистина важно и двете коли да финишират. Доволни сме, че го постигнахме, въпреки че се наложи да караме със сериозно изоставане. Нямахме много късмет – и двете коли удариха камъни, имаше малка драма със спуканата гума на Тиери, но това е част от обучителния процес. Видяхме добри времена и от двата екипажа, което определено е добър знак. Смятам, че бяхме наистина уверени като отбор в едва втората си надпревара и момчетата трябва да се гордеят с постигнатото – заяви Нандан.