Начало Рали Нювил: i20 WRC може да се подобри във всички аспекти

Нювил: i20 WRC може да се подобри във всички аспекти

38
0
Тиери Нювил

Новият Хюндай i20 WRC може да се подобри във всички аспекти, но базата е добра, заяви Тиери Нювил.

Белгиецът направи блестящ сезон през 2013 г. с М-Спорт и стана вицешампион в миналогодишния шампионат. След това предпочете ново предизвикателство и подписа с отбора от Алценау, като той е единственият титуляр – вторият автомобил ще се кара от трима различни пилоти. Тиери обаче не се плаши от работата и е убеден, че има достатъчно качества, за да води напред отбора.

Всичко е в началото, всичко е ново. Хюндай започнаха миналата година и създадоха екипа от нулата. В средата на 2013-та стартира развитието на автомобила и дори той е още доста нов. През последните два месеца обаче го карах доста и записахме чудесен напредък. Последните тренировки бяха добри и се чувствам прекрасно в колата, но знаем, че сме далеч от топпредставянето, към което се целим – коментира Нювил. – Трябва да натрупам още километри зад волана. Досега карах основно на асфалт, шасито се държи добре. Доволни сме, че стигнахме първия старт и че автомобилът е готов да потегли. Сега ни предстои цял сезон развитие, като се надяваме да сме наистина конкурентоспособни в началото на 2015 г.

Нювил бе категоричен, че сам е направил избора си с ясното съзнание колко трудни ще са 2014-та и следващите няколко години:

Знам, че съм достатъчно бърз и темпото ми е добро. Миналия сезон не допуснах грешки, а сега ми предстои упорития труд по развитието на i20 WRC. Ще дадем най-доброто от себе си, както сме го правили и преди и се надяваме всичко да се получи възможно най-бързо. В миналото винаги съм изпитвал лек уплах от Монте Карло, но ралито сега е напълно нова. Отсечките са различни в сравнение с Валанс, макар да има сериозни предизвикателства – лед на места и отделни неравни секции. В Монте вали, но кой знае – на Кол [дьо Турини] може да е сняг.