Начало WRC News Нювил излезе начело в рали Корсика

Нювил излезе начело в рали Корсика

462
0
Тиери Нювил
Тиери Нювил, снимка: Хюндай

Тиери Нювил с Хюндай i20 излезе начело след втория ден на рали Корсика, 4-и кръг от първенството на WRC. След 12 етапа белгиецът има 4.5 сек аванс пред Елфин Еванс от М-Спорт след драматични последни отсечки. Трети е шампионът Себастиен Ожие със Ситроен С3, който изостава на 44.8 сек.

Еванс започна деня с малък аванс пред От Танак с Тойота. След 3 отсечки и много оспорвана битка обаче естонецът успя да излезе начело с 2.3 сек. В 11-ата обаче Танак спука гума и това му коства около 2 минути. Така отново начело излезе Елфин. В последния пробег за деня обаче той загуби 16 сек спрямо Нювил, а с това и лидерството.

Британецът беше изненадан, тъй като мислеше, че е постигнал конкурентно време в етапа. Ожие, който в последната отсечка остана за малко без антилаг, е на 5.1 сек пред Дани Сордо с Хюндай. Двамата изглежда ще определят кой ще заеме последното място на подиума.

Пети е Теему Сунинен с Форд Фиеста от М-Спорт, следван от Танак. Последният изпревари в края на деня Есапека Лапи със Ситроен С3. Деветкратният шампион Себастиен Льоб е с Хюндай е 8-и. След него са Крис Мийк и Яри-Мати Латвала.