Начало Рали Нювил: Не можем да благодарим достатъчно на М-Спорт за това, че ни...

Нювил: Не можем да благодарим достатъчно на М-Спорт за това, че ни приютиха

33
0
Тиери Нювил

Тиери Нювил приключи подобаващо сезона в световния рали шампионат и годината си с М-Спорт – белгиецът спечели седми подиум за 2013 г. и е вицешампион във WRC.

Екипът му се гордееше освен това с представянето на Елфин Еванс, спечелил във WRC2 пред родна публика в Уелс, както и с факта, че първите трима в класа бяха с Форд Фиеста R5. 10 от създадените от хората на Малкълм Уилсън автомобили (Фиеста RS WRC, R5 и RRC) заемаха места сред първите 14 в надпреварата, която бе последен кръг от тазгодишното първенство.

Още след квалификацията чувствах, че можем да запишем добър резултат в Уелс и точно това направихме – коментира Нювил, който ще кара за Хюндай от догодина. – Най-важното е, че удържахме втората позиция в генералното класиране. Това бе целта преди финалния старт и както винаги, отборът свърши фантастична работа, за да я постигнем. В началото на годината М-Спорт и Катар взеха под крилото си мен и Никола (Гилсул – навигаторът му) и не можем да им благодарим достатъчно за подкрепата и вярата в нас. В продължение на 13 ралита автомобилът ни бе абсолютно безгрешен. Ще е емоционално да си тръгнем от отбора, който ни даде толкова много.

Малкълм Уилсън също не пестеше суперлативите за екипажа и определи представянето им през току-що приключилия сезон като фантастично.

Отборът ни се гордее с факта, че заедно с тях стигнахме втората позиция в шампионата. Цялата състезателна година бе една от най-успешните за нас в спорта – взехме млад пилот с ограничен опит и сторихме това. Не можех да очаквам подобно представяне в началото на сезона, но то е доказателство за упоритата работа на всеки един човек от екипа – допълни Уилсън.

Еванс бе особено радостен, че взе първия си успех във WRC2 точно у дома, в Уелс. Той също благодари на тима и продължи:

Този момент е невероятен за нас, тъй като е един от най-добрите в цялата ни кариера. Заслугата е и на Дан (Барит – навигаторът му) – той се труди безкрайно упорито и победата се дължи колкото на мен, толкова и на него!

Уилсън отбеляза, че Еванс и Барит са свършили точно това, за което са ги помолили от отбора, а на финала на състезанието по колата им не е имало и драскотина – толкова умело са контролирали темпото си.