Начало Рали Нювил призна, че допуска грешки в стремежа си да покаже колко е...

Нювил призна, че допуска грешки в стремежа си да покаже колко е бърз

32
0
Тиери Нювил

Желание да докаже скоростта си е довело до грешките на Тиери Нювил в началото на сезон 2012 г. в световния рали шампионат, призна самият пилот. Младият белгиец е наясно, че трябва да се поучи от пропуските, за да подобри представянето си през втората половина на първенството.

24-годишният състезател участва през изминалия уикенд в рали Естония като подготовка за предстоящата надпревара във Финландия (2-4 август). Той финишира втори, а състезанието бе спечелено от Мадс Остберг.

Задължително искаш да покажеш колко си бърз, когато си млад и искаш отборът и останалите пилоти да те приемат. Едва когато останалите кажат, че скоростта ти е на ниво, можеш да започнеш да мислиш за постоянство в представянето. В момента имам пълната подкрепа на отбора. Те знаят както, че мога да съм наистина бърз, така и че нямам много опит – особено на чакъл – обясни Нювил.

В момента той кара в тима на Ситроен Джуниър и върви по стъпките на осемкратния шампион Себастиен Льоб и Себастиен Ожие.Тиери се надява един ден да има техните успехи, но е наясно, че това никак няма да е лесно.

Льоб и Ожие напреднаха наистина бързо и ако желанието ти е да те приемат, трябва да си дори по-добър от тях на това ниво. Определено не е леко. Не мога да си позволя грешки, но младостта понякога води до такива. Просто трябва да разбера причината за съответната катастрофа, защо съм ударил скала или спукал гума. Ако се учиш от пропуските си, в крайна сметка ставаш наистина силен – допълни състезателят.