Начало Рали Нювил разочарован от ранното си отпадане

Нювил разочарован от ранното си отпадане

34
0
Тиери Нювил

Тиери Нювил остана сериозно разочарован от ранното си отпадане от рали Монте Карло. Белгиецът не можа да завърши още първия ден на състезанието, след като в началото вървеше доста силно и стигна пета позиция.

В четвъртия скоростен етап обаче Нювил счупи предно колело, след като се удари в дълбок коловоз. 24-годишният пилот опита да поправи щетите, но не успя и не можеше да продължи.

Ясно е, че сме много разочаровани, особено като се има предвид, че бяхме наистина доволни от темпото си, а и вървяхме на толкова добра позиция — коментира Нювил. — Работихме толкова упорито, постарахме се да установим добър ритъм. Вървяхме по линията в четвъртата отсечка, когато колелото се удари встрани. Продължихме, но нещо не беше наред. Спряме да проверим и видяхме проблема отпред вляво. За съжаление не можахме да го поправим. Да, ралито е дълго и трудно, такива неща се случват, но въпреки всичко случилото се е наистина разочароващо за мен.

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън обаче коментира философски отпадането на Тиери. Останалите екипажи на англичанина продължават в състезанието и се представят чудесно, като единствено Мадс Остберг има известни затруднения с управлението.