Начало Рали Нювил ще учи етапите в Уелс, Ал-Атия се връща на позната настилка

Нювил ще учи етапите в Уелс, Ал-Атия се връща на позната настилка

32
0
Тиери Нювил

Тиери Нювил и Никола Гилсул за първи път в кариерата си ще се състезават в рали Уелс този уикенд. И тъй като никога досега не са карали из горите там, няма да се изненадат от липсата на кал, дъжд (дори сняг) и студ, каквито по принцип посрещаха екипажите през ноември.

Етапите може би ще ме върнат към рали Шотландия, в което съм участвал два пъти – коментира белгиецът. – При всички случаи не се страхувам да карам на нови за мен места. Целта на настоящия сезон е да натрупам възможно най-много опит. Освен това винаги се радвам да участвам в състезания, които допреди няколко години само гледах по телевизията. Имах шанс да си почина в седмиците след рали Германия. Всъщност не се отделих напълно от света на автомобилния спорт, тъй като ме поканиха на Гран при на Белгия от Формула 1. Беше страхотно да наблюдавам отбора на Ред Бул по време на уикенда. След кратката пауза целта ми ще е да стигна до финала на предстоящото рали без да се налага да разчитам на Рали2 правилата. Знам, че съм бърз, включително на нови отсечки. За това състезание обаче няма да се притеснявам особено за времената си, защото преди всичко трябва да се опазя от грешки – каза още той.

Насър Ал-Атия има значително повече опит в Уелс, където се е състезавал три пъти.

– Не е от любимите ми ралита, когато вали. На мокро е много лесно да се изпързаляш и да излетиш от пътя. Рали Германия бе трудно за мен, но поне бях пак зад волана на DS3 WRC. На настилката в Уелс имам по-голям шанс да се представя като хората. И аз като Тиери почивах малко през последните дни. След толкова време в Европа заради олимпийските игри се прибрах до Катар, за да видя семейството си – сподели Ал-Атия.