Начало Рали Нювил смята, че е натрупал ценен опит в Сардиния

Нювил смята, че е натрупал ценен опит в Сардиния

19
0
Тиери Нювил

Тиери Нювил искаше да стигне до подиум в последните два старта от световния рали шампионат тази година, но в Сардиния не успя да изпълни тази си цел.

Белгиецът и навигаторът му Никола Гилсул финишираха в рали Италия извън точките, след като излетяха от трасето през втория ден на надпреварата и се обърнаха. Двамата успяха да върнат колата си на пътя, при което Нювил получи изгаряния втора степен на дясната ръка. Въпреки това той продължи в състезанието.

Ралито започна добре за пилота на Ситроен.

В началото тръгнах предпазливо, след това натиснах повече. Така излязохме сред борещите се за предните позиции. После сбърках в третата отсечка. Не бях достатъчно концентриран и не разбрах една от инструкциите. Успяхме да обърнем колата с помощта на двама стюарди, но си изгорих ръката. Освен това беше изтекло маслото на двигателя и решихме, че е по-добре да не предприемаме рискове, за да не се потроши автомобилът съвсем – обясни Нювил.

Механиците поправиха щетите, лекарите се погрижиха за пръстите му и на другия ден белгиецът отново бе на трасето. На финала той бе категоричен, че е научил много:

Работихме сериозно, за да адаптираме настройките на автомобила към конкретните условия. Чувствам, че направихме сериозен прогрес. Крайният резултат не е този, на който се надявахме, но мога да виня единствено себе си за това. Но смятам, че след това рали имам повече опит за бъдещето.