Начало Рали Нювил тества новия Хюндай i20 WRC

Нювил тества новия Хюндай i20 WRC

12
0
Хюндай i20 WRC

Тиери Нювил придоби първи впечатления от Хюндай i20 WRC – колата, която ще кара през следващия сезон в световния рали шампионат. Белгиецът и навигаторът му Никола Гилсул подписаха с екипа и веднага след края на тазгодишното първенство заминаха за Франция, където проведоха първи изпитания.

Тестът се състоя на терен в източна Франция, който Хюндай бяха използвали и преди това за проби. Той бе подготовка и за рали Монте Карло, с което ще стартира сезон 2014 г. след само седем седмици. Отборът искаше и Тиери да започне да трупа опит зад волана на i20 WRC възможно най-скоро.

Вицешампионът за 2013 г. все още няма право да прави публични коментари поради неприключилата му все още напълно обвързаност с М-Спорт. Според близки до тима източници обаче Нювил бил окуражен от представянето на колата на настоящия етап от развитието й и е дал положителна обратна информация на инженерите.

Най-голямата разлика спрямо Форд Фиеста RS WRC (с която белгиецът се състезава през 2013 г.) е, че двигателят не е толкова мощен. Окачването и управлението са оценявани високо. Тиери ще се опита да настрои автомобила максимално към своя стил на каране във времето до първото състезание догодина.

Съотборникът на Нювил ще бъде обявен в началото на декември. Очаква се обаче вторият автомобил да не бъде поверен на един титуляр, а няколко пилоти да се сменят в различните състезания.