Начало WRC News Нювил увеличи аванса си в Испания, Ожие в битка със Сордо за...

Нювил увеличи аванса си в Испания, Ожие в битка със Сордо за подиума

387
0
Тиери Нювил
Тиери Нювил; снимка: Хюндай

Тиери Нювил увеличи аванса си пред Елфин Еванс на 16,4 сек, докато зад тях битката за последното място на подиума е особено ожесточена. Себастиен Ожие завърши съботата на 11-тия кръг от световния рали шампионат (WRC) за сезон 2021 на трета позиция. Предимството на седемкратния носител на WRC короната пред Дани Сордо обаче е само 0,2 сек.

„Беше добър ден и е много приятно да си начело преди финала“, коментира Нювил, който взе 6 – от общо 7 – отсечки днес

„Не беше лесно. Рано през деня имаше мъгла и пътищата бяха особено мръсни, така че разчитах на бележките на помощния ни екип. Внимавахме, стараехме се да избягваме резки действия, тъй като не искахме да рискуваме да спукаме гума. Вчера направихме важна промяна в настройките, която ни позволи да извлечем повече от колата. Все още обаче има неща, които биха ни направили дори по-бързи. Чувствам се добре зад волана.“

За разлика от белгийския пилот на Хюндай Еванс заяви, че усещането му в колата не е било особено комфортно.

„Не бяхме на най-доброто си ниво. Опитахме няколко промени, а утре ще продължим да натискаме. Разликите не са огромни, така че има смисъл да се борим“, допълни уелският пилот на Тойота.

Ожие бе малко по-удовлетворен от баланса на автомобила си през първата половина от съботата, но имаше проблеми на по-мръсните участъци

„Може би все пак трябва да поема и някой по-голям риск. Налага се да реагирам. Следобедът бе страхотен, докато двигателят не загасна накрая. Все пак положителното е, че намерихме настройки, които направиха автомобила по-комфортен за мен. Натрупахме 7 секунди аванс спрямо Дани през втората половина от деня, но ги изгубихме и утре започваме отначало. Но съм уверен, че с тази кола сме в състояние да надделеем“, каза още Ожие.

Сордо призна, че е доста доволен от представянето си, въпреки че предпочиташе да се бори за победата.

„Следобед Себастиен постоянно бе една крачка напред, даде наистина силни времена. Ние сторихме всичко по силите и се движехме с близко до неговото темпо. Ще се постараем да се преборим за подиума, но ще е трудно“, коментира още той.