Начало Рали Ожие се радва, че предстоят ралита на асфалт

Ожие се радва, че предстоят ралита на асфалт

26
0

Себастиен Ожие си тръгна без точки от рали Финландия, което по принцип рядко се случва с трикратния световен шампион. Грешка още в началото на надпреварата го изхвърли в канавка, което му коства над 16 минути и безнадеждно изоставане в колоната. Проблем със спирачките по време на втория етап допълнително затрудни французина и навигатора му Жулиен Инграсиа. Механиците се справиха с проблема, но екипажът закъсня за следваща отсечка и получи наказание.

В крайна сметка Ожие се нареди 24-ти, което донесе 6 точки на Фолксваген за шампионата при конструкторите. Той и Инграсиа запазиха лидерството си при пилотите и навигаторите, като и двамата очакват с нетърпение предстоящите ралита на асфалт.

„Като цяло това бе състезание, което искам да забравя”, призна Себастиен. „Лесно е да се говори в ретроспекция, но наистина смятам, че можехме да сме трети, ако не бе грешката в началото на надпреварата. Пътят бе страшно хлъзгав след дъждовете през юли и заседнахме в канавката. Глупав пропуск, който ни струва скъпо. Но това нямаше как да не се случи, като се има предвид колко рискове поемаме, за да компенсираме стартовата си позиция.

Независимо от изхода обаче, прекрасните отсечки във Финландия бяха истинско удоволствие за каране. И ако имаше някаква причина да празнуваме в края на ралито, то това бе краят на серията от шест ралита на чакъл. Започнахме поредицата с ясното съзнание, че нямаме и най-малък шанс да спечелим някое от тези състезания. Чисто психологически погледнато, ще е чудесно да стартираме в следващите надпревари с мисълта, че можем наистина да се борим за победа. Не казвам, че ще спечелим. Във WRC успехът никога не идва лесно, тъкмо напротив! Но нямам търпение за старта в Германия и се надявам да водим сериозна борба”, каза още Ожие.