Начало Рали Ожие и Мийк с равно време в шейкдауна на рали Аржентина

Ожие и Мийк с равно време в шейкдауна на рали Аржентина

33
0

Себастиен Ожие (Фолксваген) и Крис Мийк (Ситроен Рейсинг) бяха най-бързи в шейкдауна на рали Аржентина, постигайки идентични времена.

И двамата изминаха 4,59-километровата отсечка за 2:30.9 мин.

„Усещането в автомобила е добро. Много съм доволен от шейкдауна, въпреки че досега през кариерата си не съм попадал на по-труден маршрут в Аржентина. Ще е невероятно интересно за феновете да наблюдават кой ще стигне до финала в неделя при тези условия. Важно ще е да не се поемат твърде много рискове. Петъчните отсечки ще са особено вълнуващи, тъй като ще караме над 50 км без междинни времена. В подобна ситуация никога не знаеш как вървиш спрямо съперниците”, коментира Ожие.

Мийк от своя страна бе доволен от дългата пауза между стартовете в Мексико и Аржентина, тъй като имаше възможност да преразгледа подхода си след трудно начало на сезона.

„Стартът на годината не бе перфектен. Скоростта ми бе добра, но представянето ми не бе постоянно, допуснах и няколко грешки. Хубаво е, че имах време да прочистя главата си, да „рестартирам”. И аз като Себ изкарах само един ден на чакъл между двете рали и е чудесно, че още от шейкдауна се чувствам добре”, обясни британецът.

Андреас Микелсен остана на 1,2 сек от Ожие и Мийк, следван от Мадс Остберг (DS3 WRC), Яри-Мати Латвала с третото Поло R WRC, съекипниците в Хюндай Тиери Нювил и Дани Сордо, пилотите на М-Спорт От Танак и Елфин Еванс. Топ 10 допълни Хейдън Падън с третия i20 WRC. Новозеландецът излетя от трасето при третото си преминаване на етапа и се удари в ограда, но успя да поправи автомобила и продължи.

Официалният старт на рали Аржентина е в четвъртък. Има предвидена една суперспециална отсечка, а реалната надпревара започва в петък, когато ще се проведат пет етапа.