Начало Рали Отхвърлиха жалбата на Атанасов и АРТ Рейсинг

Отхвърлиха жалбата на Атанасов и АРТ Рейсинг

58
0

Българската федерация по автомобилен спорт отхвърли жалбата на екипа на АРТ Рейсинг – Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов, подадена срещу спортните комисари на рали Сливен и неспазването на правилника от тяхна страна. След финала на състезанието екипът пусна контестация срещу победителя Пламен Стайков/Давид Кварацхелия с Мицубиши Лансър Ево 9, имайки съмнения в редовността на неговото турбо.

След преглед на автомобила протестът беше отхвърлен, но според АРТ Рейсинг на техническия преглед не е бил допуснат техен човек да наблюдава случващото се, което според наредбата на БФАС е нарушение на правилника и на правата на тима. Според решението на централата сега се казва, че жалбата на АРТ Рейсинг е неоснователна. В тази връзка председателят на БФАС Владо Илиев разясни, че просто не е спазен срокът за подаване на протест срещу решението на спортните комисари, който е 30 мин след неговото обвяване. И няма как жалба, подадена 7 септември (3 дни след края на ралито), да бъде разгледана. 

Ето и публикуваното съобщение в сайта на федерацията:

УС на БФАС счита жалбата подадена от АСК АРТ Рейсинг за неоснователна.Екипа на Арт Рейсинг е приел решението на техническата комисия, утвърдено от спортните комисари относно подадена контестация и не е заявил намерение за оспорване в регламентирания срок. Решението е взето с 7 гласа „ЗА”, 0 против и 0 въздържал се.

 

Освен това федерацията взе и решение относно случая с използваното от Дани Живков с Лачна Делта Интеграле (ЕФКО Рейсинг Тим) гориво по време на планинското състезание в Благоевград. След близо 5 месеца чакане се стигна до заключението, че бензинът е бил нередовен и точките му от това състезание се отнемат. А той бе победител в него. Така успехът там остана за Христо Манолов с Мицубиши Лансър Ево 9, следван от Любомир Мечков със същия автомобил. Това в крайна сметка отреди и безапелационно титлата в клас HC2 на Юлиян Телийски от Дунев Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 9. Преди разрешаването на казуса с Живков, Дани и Телийски имаха равни точки и класирания. 

Ето и решението на БФАС:

УС на БФАС, отменя резултата на №118 от Планинско изкачване „Благоевград”, и задължава Даниел Живков да възстанови всички разходите направени за транспорт и изследване горивото. Решението е взето с 4 гласа „ЗА”, 0  против и 1 въздържал се, 2 негласували.