Начало Рали Ожие аут след втория ден във Франция

Ожие аут след втория ден във Франция

39
0

Осигурилият си вече титлата Себастиан Ожие на практика отпадна от домашното си рали Корсика във Франция, 11-и кръг от първенството във WRC. Пилотът на Фолксваген получи проблем с превключването на скоростите след края на 3-ата и последна отсечка за втория ден от надпреварата.

Французинът беше на 64-ия километър от общо 74 км преход към сервизния парк, когато неговото Поло спря. Инженерите на тима се опитаха да помогнат на пилота по телефона, за да оправи проблема, но по-късно той остави колата и отпадна за деня. Ожие се намираше на 10-а позиция след края на петъчните отсечки заради забавяне от спукана гума, но 10-минутното наказание, което получи за отпадането, го свали до 55-а в общото класиране.

След 3-ата отсечка и реално проведени две след отмяната на 2-ата заради пороен дъжд, начело малко изненадващо е Елфин Еванс от М-Спорт с Форд Фиеста RS, следван от 18.7 сек от друга изненада Кевин Ейбринг с Хюндай. Трети на 22.9 сек е Яри-Мати Латвала с Фолксваген, а челната петица допълват Мадс Остберг със Ситроен DS3 и бившата звезда от Ф1 Роберт Кубица с Форд Фиеста RS. Друг състезател, карал във Ф1, Стефан Саразен с Форд Фиеста WRC, е 6-и.

Като цяло отсечките преминаха изцяло на мокро и много пилоти имаха трудности с намирането на сцепление.