Начало Рали Ожие изпита и новия Форд Фиеста RS WRC

Ожие изпита и новия Форд Фиеста RS WRC

33
0

Себастиен Ожие тества и новия Форд Фиеста RS WRC, с който М-Спорт ще се състезава в световния рали шампионат през 2017 г. Четирикратният световен шампион се прибра по-рано след финалния кръг от тазгодишното първенство, който бе в Австралия, за да организира максимално бързо изпитания с интересуващите се от него отбори.

Французинът остана без екип, след като Фолксваген се изтегли от WRC. В сряда той кара Ярис WRC на Тойота преди днес да се качи на Фиеста-та.

На изпитанията са присъствали шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън и техническият директор на екипа Кристиан Лорио, както и От Танак. От тима проявяват сериозен интерес към естонския пилот и той може да се окаже съотборник на Ожие, ако Уилсън постигне договорки и с двамата.

Според информация на Аутоспорт Себастиен е направил близо 50 километра с колата. Анонимен източник е цитиран да обяснява, че тренировките изглежда са преминали много добре.

„Езикът на тялото между всички присъстващи бе наистина позитивен”, продължа неназованият наблюдател. „Себастиен премина по отсечката със сериен автомобил, след това с рали кола и постепенно установи състезателно темпо. Изглежда се чувстваше наистина комфортно. Направи някои промени по окачването. В един момент тестът изглеждаше като нормални изпитания за настройване на колата.”

М-Спорт и Тойота изглежда ще са вариантите, между които ще избира Ожие. Мишел Нандан е потвърдил пред Аутоспорт, че в Хюндай няма място за французина. Тимът от Алценау потвърди екипажите си за следващите две години преди известно време и просто няма къде да вмести французина.

Говореше се, че Ситроен търси начин да върне Ожие в екипа си. Френският отбор също потвърди своите пилоти и навигатори преди финала на шампионата и все пак имаше колебание дали да не се работи за привличане наново на Себастиен. Екипът обаче нямал възможност да отдели достатъчно средства, за четирикратния шампион. Смяташе се, че от Тойота са му оферирали 10 милиона евро, но шефът на японския тим Томи Макинен отрече тази информация.