Начало Рали Ожие повежда в Германия

Ожие повежда в Германия

29
0
Себастиен Ожие

Световният шампион Себастиен Ожие от екипа на Фолксваген поведе след първата скоростна отсечка на рали Германия. 30-годишният французин премина през дългата 14,14 км. отсечка с време от 7:18,9 мин. като изпревари с 0,4 сек. своя съотборник Яри-Мати Латвала. Трети се класира Мадс Остберг със Ситроен DS3.

„Направих няколко грешки, така че това не бе най-доброто, което можех да покажа на старта“, обясни Ожие след първата отсечка. „Очаквах повече грип, но действителността бе различна.“

Латвала също имаше своите проблеми в началото на първото асфалтово рали за сезона: „Направих сериозна грешка на един от завоите и минах през него само на две колела.“

Въпреки това екипът на Фолксваген изглежда настроен за победа в домашната си надпревара. Още в неделя и двата шампионата може да се решат в полза на отбора.

Сутринта на старта застана и Тиери Нювил. Белгийският вицешампион претърпя във вчерашния ден сериозен инцидент на шейкдауна, след като се превъртя през таван и се свлече в лозовите масиви. Въпреки това Нювил и неговия навигатор Никола Гилсо стартираха с ремонтирания си Хюндай i20. С време от 7:30.7 мин. те заеха 12-а позиция.

В деветия от общо 13 кръга от шампионата предстоят 18 скоростни отсечки, като в петъчния ден отсечките са шест.