Начало Рали Основната цел на Хюндай за Монте Карло е подобрение на темпото в...

Основната цел на Хюндай за Монте Карло е подобрение на темпото в ралито

39
0

Основната цел на Хюндай за първия кръг от световния рали шампионат – Монте Карло – е подобрение на темпото в състезанието. Тимът започва втория си сезон във WRC с много натрупан опит и възнамерява да вдигне скоростта, като същевременно продължава развитието си и се старае да намали разликата спрямо най-бързите в колоната.

Подготовката за Монте Карло започна още в средата на декември миналата година. Тиери Нювил и Дани Сордо проведоха четиридневен тест, като караха във възможно най-различни условия. В началото на миналата седмица бе проведена още една, двудневна тренировка, при която настройките бяха доизпипани.

– Рали Монте Карло е известно с бързо променящото се време и винаги поднася много изненади – коментира шефът на екипа Мишел Нандан. – Дори при наличен опит от предишни участия, трябва да се съобразиш с множество параметри, които не можеш да контролираш, а оказват влияние върху крайния резултат. Миналогодишният ни дебют в Монте Карло не продължи особено дълго, но бяхме доволни от избора си на гуми и сме уверени, че ще се справим и този път. Освен това ни се иска да обърнем ситуацията, след като имахме толкова лош късмет тук през 2014 г. Пилотите ни познават добре надпреварата, знаем, че управлението им на асфалт е на високо ниво и сме наясно, че можем бързо да се адаптираме към различни условия. Все още сме на ранен етап от развитието си, но вярваме, че сме в състояние да изградим силно темпо и да се борим в това състезание.

Нювил няма успехи в надпреварата, но сподели, че за него винаги е удоволствие да кара там, а тази година особено много иска да се справи добре. Почивката на белгиеца бе много кратка, тъй като трябваше да прави тестове и да участва в допълнителни събития след финала на миналогодишното първенство.

– Подготовката ни обаче е добра, готови сме за ралито. Монте е нещо специално и никога не можеш да предвидиш какво ще стане. Със сигурност искам да измина повече километри с i20 WRC, отколкото през миналия сезон в същото състезание. Ще използваме целия си опит, за да постигнем максимално добър резултат.

Сордо ще участва за седми път в рали Монте Карло. Той ще се старае да избягва неприятности и ще опита да се бори за точки:

– Наистина харесвам това рали. То е напълно различно от всички останали в календара. Отсечките са прекрасни, състезанието е прочуто и е огромно предизвикателство и за пилотите, и за колите. Целта ни, разбира се, ще е да вземем колкото се може повече точки. Дори подиум е възможен, тъй като всичко може да се случи заради непредвидимото време. Важно е да помним, че вървяхме трети преди година, когато се появи технически проблем.