Начало Рали Остберг гони точки, Мийк ще се пази от грешки в Аржентина

Остберг гони точки, Мийк ще се пази от грешки в Аржентина

41
0

Три DS3 WRC ще застанат на старта на рали Аржентина тази седмица – към титулярите Мадс Остберг и Крис Мийк ще се присъедини и Халид ал Касими, който в момента е втори в генералното класиране на близкоизточния рали шампионат.

Екипът работи по колите в седемседмичната пауза след последния WRC кръг в Мексико. Преди заминаването за Аржентина бе проведена тест сесия в Португалия, като отборът имаше програма и с доставчика на гуми Мишлен с поглед към предстоящите надпревари на асфалт през втората половина на сезона.

„Тази седемседмична пауза малко промени нормалния ритъм на световния рали шампионат”, коментира шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон. „Затова и нашата програма малко се различаваше в сравнение с други години, като планирахме с поглед напред. Паузата даде възможност на пилотите ни да си вземат малка почивка. Работихме с Крис, за да идентифицираме областите, в които трябва да се подобри. Той ще е с нов подход за Аржентина и ще се постарае да избегне грешките, които му костваха добри резултати в началото на сезона. Мадс е в положително настроение. Той е ентусиазиран, след като решението да атакува му се отплати и няма търпение да се върне в колата.”

Остберг също отбеляза, че от Мексико насам измина доста време – почти колкото ваканцията по Коледа. Той бе доволен от резултатите в тестовете и заяви, че в Аржентина ще приложи същата стратегия като в предходния кръг на шампионата.

„Трябва да установя постоянно, бързо темпо от самото начало и след това да го поддържам. Целта е да продължавам да печеля точки”, допълни норвежецът.

Британският му съотборник обясни, че е използвал изминалия месец и половина, за да направи крачка назад и да огледа ситуацията, в която се намира.

„Важно е в Аржентина да имам нова перспектива. Две трети от маршрута са променени, така че опитът няма да е толкова важен тази година. През 2014 г. бях бърз от началото на ралито. Знам какво трябва да свърша. Необходимо е само да се концентрирам върху карането и да не допускам грешки. По този начин ще открия правилното темпо”, каза Мийк.

За Ал Касими това ще е първо WRC участие този сезон. Рали Аржентина е напълно ново за него и му предстои много работа, тъй като трябва отново да свикне с DS3 WRC – той не е сядал зад волана на този автомобил през последните шест месеца.